Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Иновативна музичка представа „Утопија данас“ у нишком Народном позоришту

rssBookmark and Share

Ниш 19.10.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

У понедељак, 21. октобра у 20.00, у Народном позоришту Ниш ће бити изведена иновативна музичка представа, која комбинује елементе перформанса, видео арта и документарно-играног филма "Утопија Данас".

Иновативна музичка представа „Утопија данас“ у нишком Народном позоришту

Ауторски тим представе чини Марко Грубић, који је одговоран за концепт, оригиналну музику и видео, текст првог дела представе, сонгове и костиме, док текст другог дела потписује Милена Богавац. Музику изводи група VROOOM, сарадници на видеу су Надија Чаховска (Nadia Czachowska) Алексић и Душан Алексић.

У представи играју Тамара Радовановић, Данило Миловановић и Алексa Јовчић (сви у улогама глумаца и певача), као и Марко Грубић (бас гитара и електроника), Бранислав Потић (бубањ) и Игор Бракус (глас из OFF-а).

Ова представа је копродукцијско остварење Центра за културу Тиват, Битеф театра из Београда, продукције „Тринидад“ Нови Сад, СКЦ Нови Сад и КЦ „Град“ Београд.

"Утопија Данас" је научна фантастика. То је будућност, која почиње Великом Револуцијом у којој се човечанство најзад ослобађа капитализма. Вештачка интелигенција преузима најтеже послове, па људима остаје само да живе и уживају. Срећа, задовољство и хедонизам - императиви су новог света, заснованог на социјалној правди… Свако има све што му је потребно за срећу… али, шта је срећа?

"Утопија Данас" је музичка представа јер, музика је, вероватно, најближа чистој срећи. Данас или у било којој утопијској верзији будућности.

Цена карте је 800 динара, а за студенте, ђаке и пензионере цена са попустом износи 600 динара.

 

 


#   Ниш   музика   Нови Сад   Народно позориште   Битеф театар   Утопија данас представа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима