Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба фотографија Оље Симовић у Галерији НКЦ-а

rssBookmark and Share

Ниш 24.07.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Нишки културни центар позива на свечано отварање изложбе фотографија Оље Симовић под називом "Дах природе и дух наслеђа". Отварање ће се одржати у четвртак, 25. јула, са почетком у 19 сати, у Галерији Нишког културног центра.

Изложба фотографија Оље Симовић у Галерији НКЦ-а

Оља Симовић из Рашке, своје радове је представила љубитељима фотографије на 12 самосталних изложби и учествовала на преко 200 колективних изложби у земљи и иностранству. Освајала је награде на фото конкурсу Завода за заштиту природе, фото конкурсима Википедије и другим фото конкурсима. На конкурсу Културног центра Рибница освојила је прву награду у оквиру које је реализовала прву самосталну изложбу. Другу самосталну изложбу – Рашка у долини векова, реализовала је под покровитељством и у оквиру пројекта Викимедије Србије. Има 34 награђене и 23 похваљене фотографије. Учесник је ликовне колоније у Новом Пазару. Члан је Фото савеза Србије, Фото кино клуба Нови Пазар и Клуба ликовних уметника "Рашка школа" из Рашке. Објављивала је у часописима КУЛТ, ФИОКА и ИЛУСТРОВАНОЈ ПОЛИТИЦИ, као и у разним брошурама и књигама.
Човек може током целог дана да не примети свакодневницу, а може видети једну фотографију и размишљати о њој цео дан. 

"Фотографисање је процес који прожима много личних емоција и показује шта ми заправо јесмо. За мене је фотографија осећање, а циљ изложбе је да када људи виде моје фотографије, осећају исто што и ја." (Оља Симовић)
Кроз фотографију показује и снагу и слабост природе – нестабилну лепоту земље која треба да буде заштићена. Жели да вас фотографија подсети на везу коју имамо са земљом, да се зауставите на трен, дубоко удахнете и да се повежете са природом.

 Живи на територији старе Рашке, прве српске државе и осећа  сене предака. Њене фотографије су исткане од прашине. То су површинска очитавања пуна трагова. Тако  отвара  врата прошлости. 

"У том амбијенту окружена старинама замишљам тадашње животе, понашања, туге и радости људи тога доба. Сваки део моје Рашке је проткан легендама, причама, митовима и кроз њих живе и моји преци." (Оља Симовић)

 


#   Ниш   изложба   фотографије   Нишки културни центар   изложба фотографија   Галерија НКЦ   Оља Симовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима