Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Врању почињу 44. „Борини позоришни дани“ – 100 година постојања позоришта

rssBookmark and Share

Врање 21.10.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

У Позоришту „Бора Станковић“ у Врању, одржана је конференција за медије поводом представљања програма 44. Бориних позоришних дана, који ове године носе слоган „Естетика и етика сучељавања“. Фестивал почиње у понедељак, 21. октобра, са Свечаном академијом којом ће се обележити велики јубилеј – 100 година постојања позоришта.

Фото: Позориште Бора Станковић скриншот
Фото: Позориште Бора Станковић скриншот

Првог дана фестивала планирано је и вече филмске музике под називом „Боје ноћи“, где ће публика уживати у наступима познатих глумаца и музичара.

Такмичарски део фестивала почиње 22. октобра са представом „Очеви и оци“ Народног позоришта из Београда. У наредним данима, публици ће се представити Народно позориште Сомбор са представом „Људи од воска“, Атеље 212 из Београда са представом „Нестајање“, као и Драмски театар „Никола Вапцаров“ из Бугарске са комадом „Сумња“.

Међу извођачима су и Новосадско позориште са представом „Било једном у Новом Саду“ и Народно позориште из Битоља са представом „Брод за лутке“. Фестивал ће се завршити 28. октобра, када ће у част награђених бити изведена представа „Коштана“ у извођењу Народног позоришта из Ниша.

Фестивал пружа јединствену прилику љубитељима позоришта да уживају у квалитетним представама из Србије и региона, славећи стваралаштво и културни допринос Боре Станковића.

 

 

 


#   Врање   Борини позоришни дани   Народно позориште   Позориште Бора Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима