Južna Srbija Info
Ne možete pretraživati/komentarisati tako često

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Niš prvi u Srbiji sa prvim dobrovoljnim lokalnim izveštajemPrvo Internacionalno takmičenje solo pevača “BELCANTO” u NišuKo je odgovoran za loše stanje terena stadiona "Dubočica": Branko Radujko, generalni sekretar FSS, obavio inspekciju novog stadiona u LeskovcuProkuplje: Konkurs za najbolju pesmu o junacima „Gvozdenog puka“Vremenska prognoza: Pretežno sunčano"Srpska politička posla": Ko pokušava da "razbije"  nekada ujedinjenu opoziciju, sada vlast u niškoj MedijanuU Vranju počinju 44. „Borini pozorišni dani“ – 100 godina postojanja pozorišta


Tokom dana iznad većeg dela pretežno sunčano, na severu i zapadu Srbije povremeno uz umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, u skretanju na severni i severozapadni.
Roditelj jednog učenika Osnovne škole "Mika Antić" u Nišu fizički je nasrnuo na direktora škole, Miloša Stankovića, u njegovoj kancelariji. Prema rečima niške policije, incident je prijavljen od strane škole, a nadležni organi utvrđuju okolnosti događaja. Osnovno javno tužilaštvo u Nišu takođe je obavešteno o ovom slučaju.
Grad Niš postao je prvi u Srbiji koji je predstavio dobrovoljni lokalni izveštaj, razvijen uz podršku Ujedinjenih nacija, kojim se analizira trenutna situacija u gradu i donose konkretne preporuke i akcioni planovi usmereni ka ciljevima održivog razvoja.
Trenutna dešavanja u Gradskoj opštini Medijana ukazuju na prve znake podela unutar koalicije koja je formirana nakon poslednjih lokalnih izbora.
Irska avio-kompanija Rajan er najavila je povećanje broja polazaka za Beč u poslednjoj nedelji letnjeg reda letenja, kao i u prvoj nedelji zimskog reda. U okviru prelaska između dva režima, putnici će imati više opcija za letove prema glavnom gradu Austrije
U Sportskoj hali u Vranju svečano je otvoren Sedmi pčelarski sajam jugoistočnog Balkana pod nazivom „Otvoreni Balkan“.
Turistički cvet je najprestižnija nagrada u oblasti turizma, a ove godine među nominovanima je čak pet učesnika iz Niša! Turistička organizacija Niš, kao i turistički privrednici hotel Tami Residence, Nature Travel Office, Aero Turs Niš i Mondorama su nominovana za najbolju turističku organizaciju u Srbiji.
Delegacija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa Brankom Radujkom, generalnim sekretarom, obavila je inspekciju stadiona „Dubočica“ u Leskovcu. Posle meča protiv Švajcarske i pobede ostvarene u lepoj atmosferi, senku na uspeh bacila je slika sa terena, odnosno loše stanje travnate podloge.
U Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju, održana je konferencija za medije povodom predstavljanja programa 44. Borinih pozorišnih dana, koji ove godine nose slogan „Estetika i etika sučeljavanja“. Festival počinje u ponedeljak, 21. oktobra, sa Svečanom akademijom kojom će se obeležiti veliki jubilej – 100 godina postojanja pozorišta.
Delegacija Evropske investicione banke (EIB) i jedinice za implementaciju rekonstrukcije kliničkih centara u Srbiji posetile su Univerzitetski klinički centar (UKC) Niš kako bi se uverile u preduzete aktivnosti za početak druge faze rekonstrukcije ovog zdravstvenog centra.
Za sve ljubitelje turbo-folk muzike, popularna pevačica Tea Tairović priredila je u petak koncert pred više od 6.000 ljudi u sportskoj dvorani "Čair" u Nišu, potvrdivši time svoj status jedne od najtraženijih muzičkih zvezda na Balkanu. Karakteristična po svojim hitovima i energičnim nastupima,
Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu organizuje I Internacionalno takmičenje solo pevača “BELCANTO”, koje će se održati od 25. do 27. oktobra 2024. godine. Ovo takmičenje okupiće učenike i studente solo pevanja iz zemlje i inostranstva, kao i njihove profesore, kako bi predstavili svoj talenat i dostignuća u umetničkom pevanju.
Ekipa portala "AM PRES" i "Južne Srbije Info" posetila je niško Pozorište lutaka baš kada se obeležava Svetski dan pozorišta za mlade i decu i uoči Svetskog dana lutkarstva. Čini se, bolje prilike nije moglo da bude, potvrđuje i Milica Radulović direktorka te posebno važne niške ustanove kulture za decu i "one malo starije".
Popularna mlada pevačica, Tea Tairović, održala svoj prvi solistički koncert u Nišu, u krcatoj hali Čair. Pre nekoliko godina prisutvovala sam proslavi velike mature jedne izuzetne gimnazijske generacije. Bilo je lepo i veselo, ali u jednom trenutku nastaje sveopšti haos i metež, u najpozitivnijem smislu. Horski se orilo: „Nek noćas gori Balkan…“, piše u svom blogu…



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima