Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predstava "Bajka o ribaru i ribici" u Pozorištu Lutaka u Nišu - prilika da najmlađi uživaju u edukativnoj i zabavnoj predstavi

rssBookmark and Share

Niš 07.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

U nedelju, 9. juna, Pozorište Lutaka u Nišu će u dva termina, u 11:30 i 13:00 časova, predstaviti klasičnu bajku "Bajka o ribaru i ribici" adaptiranu za lutkarsko pozorište. Ova izvedba donosi važne životne pouke o plemenitosti i pohlepi, prilagođene najmlađoj publici.

Foto: Pozorište lutaka
Foto: Pozorište lutaka

Priča prati život starijeg ribara koji sa svojom suprugom skromno živi u kolibi kraj mora. Kada ribar ulovi zlatnu ribicu, ona mu obećava ispunjenje svake želje ako je vrati u more. Dok ribar ne traži ništa za sebe, njegova žena počinje da izražava nezasitne želje, postepeno postajući pohlepna i zlobna. Kulminacija dolazi kada žena zatraži da zlatna ribica postane njihov sluga, što dovodi do neočekivanog obrta.

Režiju predstave potpisuje Vjera Vidov, poznata po svojim kreativnim i dirljivim interpretacijama klasičnih priča. U ulogama se pojavljuju talentovani glumci Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Aleksandra Petković, Tatjana Milenković i Nataša Ristić, koji će kroz svoju igru i animaciju lutaka oživeti ovu magičnu priču.

Ovo je prilika da najmlađi sugrađani uživaju u edukativnoj i zabavnoj predstavi koja podstiče moralne vrednosti i razvija maštu. 


#   Niš   Pozorište lutaka   bajka oribaru i ribici
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima