Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Vranju počinju 44. „Borini pozorišni dani“ – 100 godina postojanja pozorišta

rssBookmark and Share

Vranje 21.10.2024. Južna Srbija Info - redakcija

U Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju, održana je konferencija za medije povodom predstavljanja programa 44. Borinih pozorišnih dana, koji ove godine nose slogan „Estetika i etika sučeljavanja“. Festival počinje u ponedeljak, 21. oktobra, sa Svečanom akademijom kojom će se obeležiti veliki jubilej – 100 godina postojanja pozorišta.

Foto: Pozorište Bora Stanković skrinšot
Foto: Pozorište Bora Stanković skrinšot

Prvog dana festivala planirano je i veče filmske muzike pod nazivom „Boje noći“, gde će publika uživati u nastupima poznatih glumaca i muzičara.

Takmičarski deo festivala počinje 22. oktobra sa predstavom „Očevi i oci“ Narodnog pozorišta iz Beograda. U narednim danima, publici će se predstaviti Narodno pozorište Sombor sa predstavom „Ljudi od voska“, Atelje 212 iz Beograda sa predstavom „Nestajanje“, kao i Dramski teatar „Nikola Vapcarov“ iz Bugarske sa komadom „Sumnja“.

Među izvođačima su i Novosadsko pozorište sa predstavom „Bilo jednom u Novom Sadu“ i Narodno pozorište iz Bitolja sa predstavom „Brod za lutke“. Festival će se završiti 28. oktobra, kada će u čast nagrađenih biti izvedena predstava „Koštana“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Niša.

Festival pruža jedinstvenu priliku ljubiteljima pozorišta da uživaju u kvalitetnim predstavama iz Srbije i regiona, slaveći stvaralaštvo i kulturni doprinos Bore Stankovića.

 

 

 


#   Vranje   Borini pozorišni dani   Pozorište Bora Stanković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima