Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Prijem građana u Gradskoj kući: Direktna komunikacija sa gradonačelnikom za brže rešavanje problemaNiš spreman za izgradnju postrojenja za prečišćavanje i preradu otpadnih voda: Dobijena građevinska dozvolaNiš spreman za grejnu sezonu: U toku provera toplovodnih sistema - ulaganja unapredila efikasnostVremenska prognoza: Promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalimaIzašao novi broj niške "Gradine"Niš 2025. godine domaćin Svetskog prvenstva u boksu za ženeProkuplje: Učenik namerno oborio klupu i povredio nastavnika


Grad Niš je napravio veliki korak ka realizaciji projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje i preradu otpadnih voda, nakon što je dobijena građevinska dozvola koja omogućava početak gradnje. Projekat je ključan za unapređenje ekoloških standarda i održivost grada.
U Osnovnoj školi "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju dogodio se incident kada je učenik petog razreda gurnuo školsku klupu koja je pala na nogu nastavnika i povredila ga.
U Gradskoj kući u Nišu je održan još jedan prijem građana, kako je i obećao gradonačelnik Dragoslav Pavlović. Tokom prijema, građani su imali priliku da direktno razgovaraju sa nadležnim organima i iznesu konkretne probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu.
Dok su beogradski đaci i ove školske godine obezbeđeni besplatnim udžbenicima, deca u ostatku Srbije će morati da ih plaćaju. Ovakva situacija je naišla na osudu mnogih građana i opozicionih predstavnika, koji je smatraju izrazom diskriminacije i nepravde prema deci iz manjih gradova i sela.
Od danas je u supermarketima širom Srbije započela akcija "Najbolja cena", u okviru koje su cene oko 700 proizvoda značajno snižene, a akcija će trajati do kraja oktobra.
Imate poljoprivredno gazdinstvo, koje želite da unapredite, a ne znate kako? Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima u utorak, 26. marta u 13 časova u EU info kutku Niš (Vožda karađorđa 5) na kojoj možete pitati sve što vas zanima.
U okviru leskovačke "Roštiljijade" na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija, održano je takmičenje ugostiteljskih radnika, a u večernjim časovima, održano je takmičenje u pripremi najveće pljeskavice na svetu. Tom prilikom oboren je prošlogodišnji rekord i napravljena je pljeskavica od 86,4 kg.
Niš će 2025. godine biti domaćin Svetskog prvenstva u boksu za žene, što predstavlja značajan sportski događaj i veliku čast za grad i Srbiju. Ovo prvenstvo će okupiti najbolje bokserke iz celog sveta i staviti Niš u centar pažnje svetske sportske javnosti.
Upravo je izašao iz štampe najnoviji broj časopisa „Gradina“, broj 108/2024, a do decembra će se ubrzanim ritmom pojaviti iz štampe i ostala tri broja iz 2024. godinu. Sa početkom 2025. godine „Gradina“ će redovno izlaziti četiri puta godišnje, u tromesečnom ritmu.
Institut „Niška Banja“ obeležiće Svetski dan fizioterapeuta svojim aktivnostima na terasi 4. sprata stacionara „Radon“, u petak 6.septembra 2024. sa početkom u 10 časova..
Trg u Leskovcu bio poprište muzičkog spektakla zahvaljujući izvanrednom nastupu Sanje Vučić, koji je ostavio snažan utisak na sve prisutne na "Roštiljijadi".
Razgovor o knjizi "Zapisi iz Makedonije" Milutina Stančića održaće se u četvrtak, 5. septembra 2024. godine u maloj sali Narodnog kulturnog centra (NKC) sa početkom u 19 časova.
Ekipa portala "AM PRES" i "Južne Srbije Info" posetila je niško Pozorište lutaka baš kada se obeležava Svetski dan pozorišta za mlade i decu i uoči Svetskog dana lutkarstva. Čini se, bolje prilike nije moglo da bude, potvrđuje i Milica Radulović direktorka te posebno važne niške ustanove kulture za decu i "one malo starije".
Zašto..... Bivša gradonačelnica predložila medijski otvorenu primopredaju i završnu pres konferenciju - novi gradonačelnik to nije želeo?!



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima