Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš "gubi" Kup "Radivoj Korać" - borba za "Žućkovu levicu" održaće se u Beogradu

rssBookmark and Share

Niš 19.10.2024. MaksBet sport, Južna Srbija Info

Jedan od najvažnijih košarkaških turnira u Srbiji, Kup Radivoj Korać, ove sezone neće biti održan u Nišu u hali “Čair”. Umesto toga, novo rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije (KSS) donelo je odluku da se turnir preseli u Beograd, a održavanje je planirano između 12. i 16. februara, piše portal MaksBet sport.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Prema informacijama koje je preneo "MaksBet sport",(“MaxBet sport”) primarna ideja je bila da se takmičenje organizuje u “Beogradskoj areni”, ali zbog neizvesnosti u vezi sa raspoloživošću ovog prostora, kao alternativna opcija razmatra se dvorana “Aleksandar Nikolić”. Očekuje se da KSS u narednim nedeljama izda zvanično saopštenje koje će razjasniti sve detalje o lokaciji i organizaciji turnira.

Niš je bio domaćin ovog prestižnog turnira čak devet puta u poslednjih deset godina, osim 2021. kada se zbog pandemije KOVID-19 igrao u novosadskom "Spensu". Selidba turnira izazvala je nezadovoljstvo među ljubiteljima košarke u Nišu, koji su se navikli na uzbuđenja i posebnu atmosferu koju je grad pružao tokom održavanja Kupa.

Ove godine, Kup Radivoj Korać ponovo će okupiti najbolje košarkaške timove u zemlji, a titulu brani Crvena zvezda, koja je u prošlogodišnjem finalu savladala večitog rivala Partizan.

Iako je promena lokacije izazvala kontroverze, mnogi se nadaju da će turnir, bez obzira na grad domaćin, doneti uzbudljive mečeve i nezaboravne trenutke ljubiteljima košarke.

Vuše informacija na “MaxBet sport”.


#   Niš   Beograd   košarka   Košarkaški savez Srbije   Kup Radivoj Korać   Aleksandar Nikolić
@KSSrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima