Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlasinski triatlon: Festival sporta i prevazilaženja granica

rssBookmark and Share

Surdulica 27.07.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Vlasinsko jezero, 28. jul 2024. - Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja, jedan od najprestižnijih sportskih događaja u regionu, održaće se u nedelju, 28. jula, sa početkom u 10:00h na Vlasinskom jezeru.

Vlasinski triatlon: Festival sporta i prevazilaženja granica

Ova manifestacija, koja okuplja sportiste iz osam zemalja, nudi takmičenja za sve uzraste i nivoe pripremljenosti, od pionira do veterana.

Sa pet različitih trka, učesnici će imati priliku da se oprobaju u različitim disciplinama:

Olimpijski Triatlon: 1500m plivanje, 40 km bicikl i 10 km trčanje.
Sprint Triatlon: 750m plivanje, 20 km bicikl i 5 km trčanje.
Super Sprint Triatlon (kadeti 14-15 godina): 400m plivanje, 10 km bicikl i 2.4 km trčanje.
Super Kid Triatlon (mlađi kadeti 12-13 godina): 200m plivanje, 5 km bicikl i 1.2 km trčanje.
Mini Kid Triatlon (pioniri 11 godina i mlađi): 50m plivanje, 2.5 km bicikl i 0.6 km trčanje.
Start svih trka biće na plaži ispred hotela "Vlasina", gde će se okupiti 140 takmičara iz Srbije, Bugarske, Grčke, Ukrajine, Rusije, Makedonije, Norveške i Bosne i Hercegovine. Najmlađi prijavljeni učesnik ima svega 7 godina, dok najstariji ima impresivnih 65 godina.

Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja je, zahvaljujući vrhunskim uslovima koje pruža Vlasinsko jezero i dugogodišnjoj profesionalnoj organizaciji, postao izuzetno cenjen i priznat događaj u regionu. Pre tri godine, ovoj trci pripala je čast da bude i Balkansko prvenstvo u triatlonu.

Obustava saobraćaja:
Usled održavanja biciklističkog i trkačkog segmenta, saobraćaj će biti potpuno obustavljen od hotela Vlasina ka Surdulici u dužini od 2,5 km, kao i od hotela Vlasina ka Crnoj Travi u dužini od 1,5 km. Takođe, pristup sa svih lokalnih puteva ka glavnom putu u ovim segmentima će biti potpuno blokiran. Organizatori apeluju na građane da planiraju svoj dolazak i odlazak pre 9:40h i posle 14:00h kako bi izbegli gužve.

Organizatori manifestacije su Šri Činmoj Maraton Tim iz Niša u saradnji sa Srpskom Triatlonskom Unijom i Opštinom Surdulica. Svi zainteresovani mogu saznati više informacija na zvaničnom sajtu

www.vlasinskitriatlon.com

Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja nije samo sportski događaj, već i festival prevazilaženja granica, okupljanja različitih kultura i promocije zdravog načina života. Pozivamo sve građane da dođu i podrže takmičare u njihovom naporu i uživaju u prelepom ambijentu Vlasinskog jezera.


#   sport   Surdulica   atletika   Vlasinsko jezero   plivanje   Vlasinski triatlon
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima