Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Više od 30 povređenih nakon prevrtanja kombija sa migrantima kod Bele Palanke

rssBookmark and Share

Bela Palanka 26.07.2024. RTS, Južna Srbija Info

Kombi sa 50 migranata prevrnuo se na auto-putu kod Bele Palanke, pri čemu je povređeno više od 30 osoba. Povređeni su zbrinuti u bolnicama u Nišu i Pirotu, a u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Niš dovezena su 22 pacijenta, uglavnom muškarci mlađe životne dobi.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Prema rečima lekara iz niškog kliničkog centra, niko od pacijenata nije sa životno ugrožavajućim povredama, ali dok ne prođu dijagnostiku, ne mogu se dati precizni podaci o stepenu povreda. Kod pacijenata koji su završili preglede, dijagnostikovane su uglavnom ortopedske i neurohirurške povrede.

U Opštoj bolnici Pirot primljeno je 17 povređenih. Dvoje je na intenzivnoj nezi, četvoro je pušteno i prebačeno u prihvatni centar, dok je kod još desetoro u toku dijagnostika. Nema životno ugroženih pacijenata.

Ekipe Hitne pomoći iz Niša i Pirota brzo su reagovale na mestu nesreće, a uzrok nesreće biće poznat nakon završetka uviđaja. Saobraćaj na ovom delu puta obavlja se jednom trakom, što dodatno otežava situaciju na terenu. Postavlja se pitanje kako je u kombiju bilo 50 migranata i pod kojim okolnostima je do ove nesreće došlo.


#   saobraćajna nezgoda   Bela Palanka   migranti   PU Pirot   Univerzitetski klinički centar niš
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima