Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

GIK usvojila stare rezultate izbora u Nišu - opozicija podnela 8 žalbi Višem sudu

rssBookmark and Share

Niš 10.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na nedavnoj sednici Gradske Izborne Komisije Niš, održanoj juče, doneta je odluka o preliminarnim rezultatima lokalnih izbora održanih 2. juna.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Komisija je ponovno potvrdila rezultate koje je objavila 3. juna, potvrdivši da lista "Aleksandar Vučić – Niš sutra" osvaja 30 mandata, Grupa građana "Dragan Milić" 16 mandata, "Biramo Niš" 10 mandata, dok po dva mandata dobijaju "Kreni-promeni" i "Ujedinjeni – Nada za Niš", dok je jedan mandat pripao Ruskoj stranci.

Ova odluka dolazi nakon vršenja uvida u izborni materijal i donošenja rešenja o ispravljanju zapisnika po prigovorima. Predstavnici izbornih lista imali su mogućnost uvida u izborni materijal, što je obavljeno uz otvoren pregled oko 160 džakova izbornog materijala, uključujući biračke spiskove i glasačke listiće, na ukupno 197 biračkih mesta.

Danijela Milićević, predsednica GIK-a Niš, istakla je da su prigovori i odluke o njima objavljeni na sajtu Republičke Izborne Komisije, te da Viši sud ima 72 sata da donese odluke o osam žalbi podnetih od strane opozicije.

Uprkos potvrđenim rezultatima, proces nije završen, jer Gradska Izborna Komisija Niš još uvek čeka na sudske odluke po izjavljenim žalbama. Opozicija je podnela ukupno 36 prigovora, kao i osam žalbi Višem sudu u Nišu, u skladu sa zakonskim procedurama.

Očekuje se da će sudske odluke dati konačan pečat izbornom procesu u Nišu, dok strane nastavljaju da prate dalji razvoj događaja s nestrpljenjem.


#   Niš   opozicija   GIK   lokalni izbori 2024
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima