Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška opozicija se suočila sa konačnom odlukom Višeg suda - odbačene žalbe, sledi dodela mandata

rssBookmark and Share

Niš 15.07.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Niška opozicija se suočila sa konačnom odlukom Višeg suda u Nišu koja je odbacila njihove žalbe protiv odluka Gradske izborne komisije (GIK) vezane za rezultate lokalnih izbora. Nakon što su sve pravne instance iscrpljene, GIK sada ima pravo da dodeli mandate odbornicima na osnovu konačnih rezultata.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Dalji koraci niške opozicije nisu javno saopšteni. Prema ranijim izjavama, oni su pripremili strategije, ali nisu želeli da ih detaljno otkriju. U ovakvim situacijama, opozicija često može da razmatra političke ili javne pritiske, ali takođe mogu da istraže i preostale pravne opcije, mada je to većinom ograničeno nakon konačnih sudske odluke.

Nakon dodele mandata, predsednik skupštine iz prethodnog saziva treba da sazove konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta u roku od deset dana od objavljivanja rešenja o dodeli mandata. Ova sednica bi trebalo da se održi najkasnije 30 dana od dodele mandata.

Sada ostaje da se vidi kako će niška opozicija reagovati u narednim koracima i kako će se situacija razvijati u lokalnoj političkoj areni.

 

 


#   Niš   viši sud   opozicija   GIK   lokalni izbori 2024   Grupa građana Dr Dragan Milić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima