Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Srpska politička posla": Ko pokušava da "razbije" nekada ujedinjenu opoziciju, sada vlast u niškoj Medijanu

rssBookmark and Share

Niš 21.10.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Trenutna dešavanja u Gradskoj opštini Medijana ukazuju na prve znake podela unutar koalicije koja je formirana nakon poslednjih lokalnih izbora.

Foto: GO Medijana
Foto: GO Medijana

Nesuglasice su počele nakon što je većnica iz grupe “Dr Dragan Milić” podnela ostavku i napustila tu grupu, a najnovije tenzije izazvala je uzdržanost odbornice Svetlane Radovanović sa liste “Ujedinjeni – nada za Niš” u vezi sa izborom novog većnika i pitanjem dnevnica odbornika.

Radovanovićeva je izjavila da njena uzdržanost nije usmerena protiv koalicije, već protiv nedostatka konsultacija po pitanju izbora većnika. Takođe je izrazila nezadovoljstvo u vezi sa dnevnicama odbornika, tvrdeći da to obezvređuje njihov rad, kao i u vezi sa formiranjem Komisije za analizu budžeta, koja bi, po njenom mišljenju, trebalo da bude sastavljena od nezavisnih stručnjaka.

Sa druge strane, lider grupe “Dr Dragan Milić” tvrdi da postoje pritisci od strane opozicije, konkretno SNS-a, koji pokušavaju da "kupovinom" odbornika destabilizuju koaliciju. On je uveren da će većina izdržati sve pritiske, ali ne isključuje mogućnost da neki pojedinci "iskoče" i pređu na drugu stranu.

Iako za sada većina funkcioniše, situacija je neizvesna, a pojedini komentari nagoveštavaju mogućnost novih izbora u slučaju promene podrške odbornika. Predsednik GO Medijana, Mladen Đurić, ostaje optimističan, ali upozorava da bi u slučaju "prekrajanja" izborne volje građana jedino rešenje bili vanredni lokalni izbori.

Sve u svemu, politička situacija u Medijani je nestabilna, i ostaje da se vidi da li će koalicija uspeti da sačuva svoju većinu uprkos pritiscima i neslaganjima unutar sopstvenih redova.


#   Niš   Medijana gradska opština   dnevnice   sednica   Grupa građana Dr Dragan Milić   Ujedinjeni - Nada za Niš
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima