Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

Пријем грађана у Градској кући: Директна комуникација са градоначелником за брже решавање проблемаНиш спреман за изградњу постројења за пречишћавање и прераду отпадних вода: Добијена грађевинска дозволаНиш спреман за грејну сезону: У току провера топловодних система - улагања унапредила ефикасностВременска прогноза: Променљиво облачно са дужим сунчаним интервалимаИзашао нови број нишке "Градине"Ниш 2025. године домаћин Светског првенства у боксу за женеПрокупље: Ученик намерно оборио клупу и повредио наставника


Град Ниш је направио велики корак ка реализацији пројекта изградње постројења за пречишћавање и прераду отпадних вода, након што је добијена грађевинска дозвола која омогућава почетак градње. Пројекат је кључан за унапређење еколошких стандарда и одрживост града.
У Основној школи "Ратко Павловић Ћићко" у Прокупљу догодио се инцидент када је ученик петог разреда гурнуо школску клупу која је пала на ногу наставника и повредила га.
У Градској кући у Нишу је одржан још један пријем грађана, како је и обећао градоначелник Драгослав Павловић. Током пријема, грађани су имали прилику да директно разговарају са надлежним органима и изнесу конкретне проблеме с којима се суочавају у свакодневном животу.
Док су београдски ђаци и ове школске године обезбеђени бесплатним уџбеницима, деца у остатку Србије ће морати да их плаћају. Оваква ситуација је наишла на осуду многих грађана и опозиционих представника, који је сматрају изразом дискриминације и неправде према деци из мањих градова и села.
Од данас је у супермаркетима широм Србије започела акција "Најбоља цена", у оквиру које су цене око 700 производа значајно снижене, а акција ће трајати до краја октобра.
Имате пољопривредно газдинство, које желите да унапредите, а не знате како? Дођите на информативну сесију о ИПАРД средствима у уторак, 26. марта у 13 часова у ЕУ инфо кутку Ниш (Вожда карађорђа 5) на којој можете питати све што вас занима.
У оквиру лесковачке "Роштиљијаде" на Високој пословној школи струковних студија, одржано је такмичење угоститељских радника, а у вечерњим часовима, одржано је такмичење у припреми највеће пљескавице на свету. Том приликом оборен је прошлогодишњи рекорд и направљена је пљескавица од 86,4 кг.
Ниш ће 2025. године бити домаћин Светског првенства у боксу за жене, што представља значајан спортски догађај и велику част за град и Србију. Ово првенство ће окупити најбоље боксерке из целог света и ставити Ниш у центар пажње светске спортске јавности.
Управо је изашао из штампе најновији број часописа „Градина“, број 108/2024, а до децембра ће се убрзаним ритмом појавити из штампе и остала три броја из 2024. годину. Са почетком 2025. године „Градина“ ће редовно излазити четири пута годишње, у тромесечном ритму.
Институт „Нишка Бања“ обележиће Светски дан физиотерапеута својим активностима на тераси 4. спрата стационара „Радон“, у петак 6.септембра 2024. са почетком у 10 часова..
Трг у Лесковцу био поприште музичког спектакла захваљујући изванредном наступу Сање Вучић, који је оставио снажан утисак на све присутне на "Роштиљијади".
Разговор о књизи "Записи из Македоније" Милутина Станчића одржаће се у четвртак, 5. септембра 2024. године у малој сали Народног културног центра (НКЦ) са почетком у 19 часова.
Екипа портала "АМ ПРЕС" и "Јужне Србије Инфо" посетила је нишко Позориште лутака баш када се обележава Светски дан позоришта за младе и децу и уочи Светског дана луткарства. Чини се, боље прилике није могло да буде, потврђује и Милица Радуловић директорка те посебно важне нишке установе културе за децу и "оне мало старије".
Зашто..... Бивша градоначелница предложила медијски отворену примопредају и завршну прес конференцију - нови градоначелник то није желео?!



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима