Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш "губи" Куп "Радивој Кораћ" - борба за "Жућкову левицу" одржаће се у Београду

rssBookmark and Share

Ниш 19.10.2024. МаксБет спорт, Јужна Србија Инфо

Један од најважнијих кошаркашких турнира у Србији, Куп Радивој Кораћ, ове сезоне неће бити одржан у Нишу у хали “Чаир”. Уместо тога, ново руководство Кошаркашког савеза Србије (КСС) донело је одлуку да се турнир пресели у Београд, а одржавање је планирано између 12. и 16. фебруара, пише портал МаксБет спорт.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Према информацијама које је пренео "МаксБет спорт",(“MaxBet sport”) примарна идеја је била да се такмичење организује у “Београдској арени”, али због неизвесности у вези са расположивошћу овог простора, као алтернативна опција разматра се дворана “Александар Николић”. Очекује се да КСС у наредним недељама изда званично саопштење које ће разјаснити све детаље о локацији и организацији турнира.

Ниш је био домаћин овог престижног турнира чак девет пута у последњих десет година, осим 2021. када се због пандемије КОВИД-19 играо у новосадском "Спенсу". Селидба турнира изазвала је незадовољство међу љубитељима кошарке у Нишу, који су се навикли на узбуђења и посебну атмосферу коју је град пружао током одржавања Купа.

Ове године, Куп Радивој Кораћ поново ће окупити најбоље кошаркашке тимове у земљи, а титулу брани Црвена звезда, која је у прошлогодишњем финалу савладала вечитог ривала Партизан.

Иако је промена локације изазвала контроверзе, многи се надају да ће турнир, без обзира на град домаћин, донети узбудљиве мечеве и незаборавне тренутке љубитељима кошарке.

Вуше информација на “MaxBet sport”.


#   Ниш   Београд   кошарка   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   Александар Николић
@KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима