Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Власински триатлон: Фестивал спорта и превазилажења граница

rssBookmark and Share

Сурдулица 27.07.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Власинско језеро, 28. јул 2024. - Власински Триатлон Самопревазилажења, један од најпрестижнијих спортских догађаја у региону, одржаће се у недељу, 28. јула, са почетком у 10:00х на Власинском језеру.

Власински триатлон: Фестивал спорта и превазилажења граница

Ова манифестација, која окупља спортисте из осам земаља, нуди такмичења за све узрасте и нивое припремљености, од пионира до ветерана.

Са пет различитих трка, учесници ће имати прилику да се опробају у различитим дисциплинама:

Олимпијски Триатлон: 1500м пливање, 40 км бицикл и 10 км трчање.
Спринт Триатлон: 750м пливање, 20 км бицикл и 5 км трчање.
Супер Спринт Триатлон (кадети 14-15 година): 400м пливање, 10 км бицикл и 2.4 км трчање.
Супер Кид Триатлон (млађи кадети 12-13 година): 200м пливање, 5 км бицикл и 1.2 км трчање.
Мини Кид Триатлон (пионири 11 година и млађи): 50м пливање, 2.5 км бицикл и 0.6 км трчање.
Старт свих трка биће на плажи испред хотела "Власина", где ће се окупити 140 такмичара из Србије, Бугарске, Грчке, Украјине, Русије, Македоније, Норвешке и Босне и Херцеговине. Најмлађи пријављени учесник има свега 7 година, док најстарији има импресивних 65 година.

Власински Триатлон Самопревазилажења је, захваљујући врхунским условима које пружа Власинско језеро и дугогодишњој професионалној организацији, постао изузетно цењен и признат догађај у региону. Пре три године, овој трци припала је част да буде и Балканско првенство у триатлону.

Обустава саобраћаја:
Услед одржавања бициклистичког и тркачког сегмента, саобраћај ће бити потпуно обустављен од хотела Власина ка Сурдулици у дужини од 2,5 км, као и од хотела Власина ка Црној Трави у дужини од 1,5 км. Такође, приступ са свих локалних путева ка главном путу у овим сегментима ће бити потпуно блокиран. Организатори апелују на грађане да планирају свој долазак и одлазак пре 9:40х и после 14:00х како би избегли гужве.

Организатори манифестације су Шри Чинмој Маратон Тим из Ниша у сарадњи са Српском Триатлонском Унијом и Општином Сурдулица. Сви заинтересовани могу сазнати више информација на званичном сајту

www.vlasinskitriatlon.com

Власински Триатлон Самопревазилажења није само спортски догађај, већ и фестивал превазилажења граница, окупљања различитих култура и промоције здравог начина живота. Позивамо све грађане да дођу и подрже такмичаре у њиховом напору и уживају у прелепом амбијенту Власинског језера.


#   спорт   Сурдулица   атлетика   Власинско језеро   пливање   Власински триатлон
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима