Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градина: Дрога у теглицама, лампи и пудеру за стопала, златници у термосу

rssBookmark and Share

Градина 13.07.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

У свом свакодневном послу, кроз редовне и ванредне кoнтроле, службеници Царине се сусрећу са најразличитиjим видовима кријумчарења, од којих су многи повезани са крајње необичним местима скривања на која би посумњао само искусан и вешт професионалац.

Градина: Дрога у теглицама, лампи и пудеру за стопала, златници у термосу

Тако је у претходних неколико дана спречен низ покушаја да се преношење дроге преко границе закамуфлира у предметима попут теглица џема, сенфа и љутенице, батеријској лампи, па чак и у пудеру за стопала, док су непријављени златници откривени у једном термосу. 

1Фото Управа царина Републике Србије

Царински службеници су 11. јула 2024. године на излазној страни прелаза Градина у возилу страних регистарских ознака које се из Холандије кретало ка Турској, у ручном фрижидеру који су путници носили са собом затекли наизглед фабрички упакован џем, сенф и љутеницу. Убрзо је утврђено да су теглице са храном само "маска" за покушај кријумчарења марихуане и хашиша. 

2Фото Управа царина Републике Србије

Неколико дана раније, на истом прелазу, откривен је покушај кријумчарења хашиша у унутрашњости батеријске лампе коју један путник није испуштао из руку. Пошто је то изазвало сумњу цариника, батеријска лампа је прегледана, а у њеној унутрашњости, уместо батерије – откривен грумен дроге умотан у фолију. 

3

 


#   дрога   Градина   царина   кријумчарење
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима