Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Више од 30 повређених након превртања комбија са мигрантима код Беле Паланке

rssBookmark and Share

Бела Паланка 26.07.2024. РТС, Јужна Србија Инфо

Комби са 50 миграната преврнуо се на ауто-путу код Беле Паланке, при чему је повређено више од 30 особа. Повређени су збринути у болницама у Нишу и Пироту, а у Ургентни центар Универзитетског клиничког центра Ниш довезена су 22 пацијента, углавном мушкарци млађе животне доби.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Према речима лекара из нишког клиничког центра, нико од пацијената није са животно угрожавајућим повредама, али док не прођу дијагностику, не могу се дати прецизни подаци о степену повреда. Код пацијената који су завршили прегледе, дијагностиковане су углавном ортопедске и неурохируршке повреде.

У Општој болници Пирот примљено је 17 повређених. Двоје је на интензивној нези, четворо је пуштено и пребачено у прихватни центар, док је код још десеторо у току дијагностика. Нема животно угрожених пацијената.

Екипе Хитне помоћи из Ниша и Пирота брзо су реаговале на месту несреће, а узрок несреће биће познат након завршетка увиђаја. Саобраћај на овом делу пута обавља се једном траком, што додатно отежава ситуацију на терену. Поставља се питање како је у комбију било 50 миграната и под којим околностима је до ове несреће дошло.


#   саобраћајна незгода   Бела Паланка   мигранти   ПУ Пирот   Универзитетски клинички центар ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима