Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медијана усвојила ребаланс буџета: Веће уштеде и подршка за родитеље и образовне установе

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 21.10.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На седници Скупштине Градске општине Медијана усвојен је ребаланс буџета, који обезбеђује додатна средства за подршку родитељима и унапређење образовних установа на територији општине. Председник општине, Младен Ђурић, изјавио је да је овим буџетом направљен значајан корак ка одговорном управљању јавним финансијама, уз уштеде од 26 милиона динара.

Фото: ГО Медијана
Фото: ГО Медијана

„Као што смо обећали, преузимањем одговорности за вођење општине, радимо на томе да покажемо да може и мора другачије. Ове уштеде су резултат нашег одговорног односа према новцу пореских обвезника,“ нагласио је Ђурић.

Једна од најважнијих мера је подршка родитељима 1.100 ђака првака, који ће добити једнократну помоћ од 10.000 динара. Поред тога, повећане су и студентске стипендије из Фонда Света Петка, са досадашњих 11.500 динара на 15.000 динара, како би се задржали студенти са територије општине.

Додатна средства из ребаланса биће усмерена на унапређење школских установа. Планирано је финансирање куповине белих табли за једну од основних школа, као и помоћ школама којима је потребно побољшање видеонадзора.

Уштеде су постигнуте смањењем трошкова на више позиција, укључујући трошкове за гориво за председника општине и председника скупштине, чиме је укупно уштедено 8 милиона динара.

Опозиција је критиковала овај приступ, тврдећи да уштеде нису резултат ефикасног управљања већ неисплаћивања обавеза и одлагања културних и других манифестација. Бивши председник општине, Небојша Коцић, поручио је да укидање манифестација није права уштеда и да се мора боље управљати јавним новцем.

На седници је такође изабран нови члан Већа Градске општине Медијана. На место Милене Вакић, која је поднела оставку, изабран је дипломирани правник Лука Цветковић.

 

 

 


#   школе   буџет   Медијана градска општина   родитељи   ребаланс   Небојша Коцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима