Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ГИК поново одбила приговоре опозиције и поредодлуке Вишек суда - следе кривичне пријаве

rssBookmark and Share

Ниш 21.06.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Градска изборна комисија (ГИК) у Нишу, иако је је Виши суд вратио случај на поновно разматрање, поново је одбила све приговоре опозиције, саопштио је на друштвеној мрежи Х, лидер коалиције "Бирамо Ниш" Ђорђе Станковић. Нишка опозиција је најавила подношење пријава против председнице Градске изборне комисије (ГИК) Данијеле Милићевић, председника бирачког места број 10 Ивице Стојановића

Фото: Ђорђр Станковић ДМ Х
Фото: Ђорђр Станковић ДМ Х

Ова одлука ГИК-а дошла је упркос очекивањима опозиције да ће њихови приговори бити узети у озбиљно разматрање и да ће доћи до промене у поступку. Ово је други пут да су приговори одбачени, што је изазвало нову реакцију опозиционих странака.

"Виши суд је вратио случај на поновно одлучивање, али су упркос томе, сви наши приговори поново одбијени," кажу из опозиције. "Званичних информација из ГИК-а још увек нема, што додатно повећава нашу забринутост и неповерење у изборни процес."

Нишка опозиција је најавила подношење пријава против председнице Градске изборне комисије (ГИК) Данијеле Милићевић, председника бирачког места број 10 Ивице Стојановића, као и против особа задужених за вођење статистике. Ове пријаве долазе након сумњи да су чланови ГИК-а отварали џакове са гласачким листићима са бирачких места 10 и 18 у општини Медијана и уклонили вишак листића.


#   Ниш   ГИК   Ђорђр Станковић НПС   локални избори 2024   Бирамо Ниш коалиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима