Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка опозиција се суочила са коначном одлуком Вишег суда - одбачене жалбе, следи додела мандата

rssBookmark and Share

Ниш 15.07.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Нишка опозиција се суочила са коначном одлуком Вишег суда у Нишу која је одбацила њихове жалбе против одлука Градске изборне комисије (ГИК) везане за резултате локалних избора. Након што су све правне инстанце исцрпљене, ГИК сада има право да додели мандате одборницима на основу коначних резултата.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Даљи кораци нишке опозиције нису јавно саопштени. Према ранијим изјавама, они су припремили стратегије, али нису желели да их детаљно открију. У оваквим ситуацијама, опозиција често може да разматра политичке или јавне притиске, али такође могу да истраже и преостале правне опције, мада је то већином ограничено након коначних судске одлуке.

Након доделе мандата, председник скупштине из претходног сазива треба да сазове конститутивну седницу локалног парламента у року од десет дана од објављивања решења о додели мандата. Ова седница би требало да се одржи најкасније 30 дана од доделе мандата.

Сада остаје да се види како ће нишка опозиција реаговати у наредним корацима и како ће се ситуација развијати у локалној политичкој арени.

 

 


#   Ниш   виши суд   опозиција   ГИК   локални избори 2024   Група грађана Др Драган Милић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима