Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки напредњаци "оптужују" Милића за непознавање политичког система

rssBookmark and Share

Ниш 20.06.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

У свом саопштењу на званичном сајту ГрО Српске напредне странке Ниш, напредњаци оптужују др Милића за "велико" непознавање политичког система.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Саопштење преносимо у целости..

Из недеље у недељу, самопрокламовани победник локалних избора 2. јуна др Драган Милић, са конференција за медије којима је изгледа једини циљ баш то, да увере грађане да друга истина осим његове не постоји, показује или велико непознавање политичког система или, ако га ипак познаје, очигледну лошу намеру да јефтиним триковима и празним речима обмане Нишлије и мимо воље већине се домогне власти.

Само тај Homo duplex – човек двоструког морала, може на једној конференцији да позива коалицију око Српске напредне странке на витештво (да витешки призна пораз), а да већ на наредној конференцији грађанима презентује свој план изборног инжењеринга, позивајући их да сви гласају за изборну листу опозиције која је освојила најмањи број гласова, а која притом има највише шансе да „узме“ један мандат напредњацима, како би његова интересна коалиција имала „комотнију већину“.

Само он може да позива и прозива Градску изборну комисију и Виши суд да поштују изборне процедуре утврђене законима, а да онда објави како власт припада опозицији на основу простог збира освојених гласова, што доказује транспарентима које је сам осмислио, иако исти закони, на начин како је то свуда у демократском свету, дефинишу процедуре претварања гласова које освоји свака појединачна листа у њене мандате у представничком телу.

Изгледа да је Милић сам себи дао за право и да одређује шта је морално, па нама у Српској напредној странци спочитава да се више не срамотимо, у исто време док се као својим достигнућем хвали резултатом који је на поновљеним општинским изборима остварила листа за коју је он позивао да се гласа, а која је, према његовим речима, добила „свега 22 гласа мање од велике и моћне коалиције која је тренутно на власти“.

Милићу и другим „Милићима“ са његових конференција, ми у Српској напредној странци поручујемо, Нишлије су двехиљадитих година већ једном на својој кожи осетиле шупљину речи чији сте данас ви мегафони.

Нишлије нећете преварити популистичким рајем који им обећавате, да бисте укинули некакве заменике заменикових заменика, али вам ваши нови интересни коалициони партнери из опозиције то не дају јер, тобоже, није по закону. Срећом па сте у свом кратком политичком деловању установили једно правило којег се, изгледа, чврсто држите – ако нешто што вама одговара није по закону, тим горе по закон!

Нишлије су на изборима 2. јуна гласале за стабилност, инвестиције и нова радна места, а то ваш изборни инжењеринг никако не може да промени. А изборна воља грађана се мора поштовати јер, како је то речено у једној латинској сентенци – Глас народа је глас Бога.


#   Ниш   СНС   Драган Милић   локални избори 2024   Група грађана Др Драган Милић
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима