Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Српска политичка посла": Ко покушава да "разбије" некада уједињену опозицију, сада власт у нишкој Медијану

rssBookmark and Share

Ниш 21.10.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Тренутна дешавања у Градској општини Медијана указују на прве знаке подела унутар коалиције која је формирана након последњих локалних избора.

Фото: ГО Медијана
Фото: ГО Медијана

Несугласице су почеле након што је већница из групе “Др Драган Милић” поднела оставку и напустила ту групу, а најновије тензије изазвала је уздржаност одборнице Светлане Радовановић са листе “Уједињени – нада за Ниш” у вези са избором новог већника и питањем дневница одборника.

Радовановићева је изјавила да њена уздржаност није усмерена против коалиције, већ против недостатка консултација по питању избора већника. Такође је изразила незадовољство у вези са дневницама одборника, тврдећи да то обезвређује њихов рад, као и у вези са формирањем Комисије за анализу буџета, која би, по њеном мишљењу, требало да буде састављена од независних стручњака.

Са друге стране, лидер групе “Др Драган Милић” тврди да постоје притисци од стране опозиције, конкретно СНС-а, који покушавају да "куповином" одборника дестабилизују коалицију. Он је уверен да ће већина издржати све притиске, али не искључује могућност да неки појединци "искоче" и пређу на другу страну.

Иако за сада већина функционише, ситуација је неизвесна, а поједини коментари наговештавају могућност нових избора у случају промене подршке одборника. Председник ГО Медијана, Младен Ђурић, остаје оптимистичан, али упозорава да би у случају "прекрајања" изборне воље грађана једино решење били ванредни локални избори.

Све у свему, политичка ситуација у Медијани је нестабилна, и остаје да се види да ли ће коалиција успети да сачува своју већину упркос притисцима и неслагањима унутар сопствених редова.


#   Ниш   Медијана градска општина   дневнице   седница   Група грађана Др Драган Милић   Уједињени - Нада за Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима