Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уручена награда др Миодраг Лазић

rssBookmark and Share

Ниш 29.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

У знак сећања на чувеног ратног хирурга уручена награда „др Миодраг Лазић“.Петар Ђорђевић четврти добитник признања Градске општине Медијана.

Уручена награда др Миодраг Лазић

Петар Ђорђевић, најбољи студент завршне године Медицинског факултета у Нишу четврти је добитник награде „др Миодраг Лазић“, коју у знак сећања на чувеног ратног хирурга и некадашњег директора Ургентног центра у Нишу  уручује Градска општина Медијана.  

-Циљ је да сачувамо успомену на лик и дело нашег др Лазе, који је 2020. године преминуо од последица изазваних корона вирусом, и подстакнемо наше студенте да крену његовим стопама, вредно уче и раде и постану добри људи - каже председник Градске општине Медијана, Небојша Коцић, напомињући да је жеља да наша деца остану у својој општини и граду, а што је приоритет државе и председника Александра Вучића.  

Награду су преузели брат Стеван и отац Саша Ђорђевић, нагласивши да је Петар раније желео да крене у иностранство, али би сада да ипак остане у свом граду и специјализира неурохирургију. 

-Петар је оправдано одсутан, али знам да награда општине Медијана може да буде још један разлог за његово остајање у Србији. Његов просек је 10 и  веома сам поносан на његове успехе. Хвала општини Медијана чији је и стипендиста био, на бризи за нове генерације -  рекао је отац Саша.  
Уручењу награде, која се састоји од плакете, повеље и новчане награде од 100 хиљада динара, присуствовала је и ћерка др Лазића, Нина Вујошевић, на чији je предлог ова награда 2021.године и установљена. 

Она каже да је са свим до сада награђеним студентима остала у контакту, јер жели да прати њихову професионалну каријеру и да им пружи  потребну подршку. 

Градска општина Медијана, у време короне, одала је почаст и захвалност др Миодрагу Лазићу, пројектовањем његовог лика и српске заставе на Храму цара Константина и царице Јелене, уз тактове песме „Марш на Дрину“, којом је желео да буде испраћен.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Небојша Коцић   Миодраг Лазић признање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима