Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови градоначелник Ниша преузео дужност без јавне примопредаје?!

rssBookmark and Share

Ниш 15.08.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Зашто..... Бивша градоначелница предложила медијски отворену примопредају и завршну прес конференцију - нови градоначелник то није желео?!

Нови градоначелник Ниша преузео дужност без јавне примопредаје?!

Јуче у Градској кући Ниша није одржана очекивана јавна примопредаја дужности између бивше и нове власти, што је изазвало одређену забринутост и спекулације међу медијима и грађанима. Ово је први пут у дугом временском периоду да се овакав церемонијални чин није одиграо, а разлози за то још увек нису званично објашњени.

Док се чека званично објашњење, јавност је упитана о могућим узроцима овог пропуста. Да ли је у питању страх од питања новинара или неки други разлог, остаје да се види. Нови градоначелник је већ преузео своје обавезе, али бивша градоначелница Драгана Сотировски је изразила своје мишљење о ситуацији.

На питање о изостанку примопредаје и конференције за новинаре, бивша градоначелница је објаснила да је предложила организовање таквог догађаја, сличног оном који је био организован приликом преласка дужности између Дарком Булатовићем и њом. Међутим, нови градоначелник је, из њему познатих разлога, одбио ову идеју.

Подсетимо, Ниши и градоначелника Ниша Драгослава Павловића данас је посетио премијер Србије Милош Вучевић. На догађај су били позвани само поједини медији. Ипак тада је нови градоначелник рекао да су слушали Нишлије и да знају шта су проблеми и поручио да ће се посветити њиховом решавању.

Ова ситуација је покренула питање транспарентности у раду нове власти, која је од кључне важности за очување поверења грађана. Без званичних информација и објашњења, новинари и грађани су приморани да се ослањају на делимичне информације и спекулације.


#   Ниш   градоначелник   Драгана Сотировски   Драгослав Павловић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима