Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Дечија уметничка колонија Грачаница" деветнаести пут у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 04.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Нишки културни центар организује манифестацију "Дечија уметничка колонија Грачаница" по деветнаести пут, од 4. до 8. јуна. Ове године, угостиће дванаесторо ученика и наставника ОШ "Трајко Перић" из Великог Ропотова код Гњилана.

"Дечија уметничка колонија Грачаница" деветнаести пут у Нишу

Учесници ће бити смештени у Регионалном центру, а током боравка у Нишу учествоваће у разноврсним активностима како би проширили знања и стекли нова искуства. Посетиће културно-историјске знаменитости града, присуствоваће културним догађајима и посетиће Коњички клуб "Чегар". Посета Градској кући је још један важан део програма, где деца могу да се упознају са радом локалне самоуправе и значајем институција у свакодневном животу заједнице. Ова посета укључује и сусрете са локалним званичницима који ће деци објаснити како функционише локална самоуправа.

Циљ ове манифестације, која је по много чему јединствена у Србији, јесте да се талентована деца са Косова и Метохије упознају са богатом прошлошћу, традицијом и наслеђем Ниша и околине, али и омогући им присуство актуелним догађајима везаним за културу, уметност и спорт, као и рад са познатим уметницима и њиховим вршњацима са овог подручја.

 


#   Ниш   Грачаница   Нишки културни центар   Дечја уметничка колонија Грачаница
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима