Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ФЕСТИВАЛ НА РАСКРШЋУ враћа се на 11. март, на Дан Народног позоришта

rssBookmark and Share

Ниш 04.09.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Градоначелник Драгослав Павловић разговарао је данас са члановима Савета и жирија позоришног фестивала Театар на раскршћу који је у понедељак отворен у нипком Народном позоришту.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

У разговору са доајенима позоришне уметности који су већ деценијама у том пос оцењено је да се Театар на раскршћу у претходних пет година већ позиционирао међу балканским позоришним фестивалима и стекао завидну репутацију и међу публиком и у сттручној јавности, и да сада тај фестивал треба подићи на виши ниво.

Као један од начина за то предложено је да се термин одржавања фестивала врати на 11. март када је и дан Народног позоришта, као и да се програмски фестивал конципира тако да на њему учествују представе које су победиле на националним и највећим фестивалима у Србији, Бугарској, Румунији, Хрватској….

Градоначелник Павловић је истакао да Ниш тежи томе да постане град културе и да је улога Народног позоришта у томе велика и да заслужује сваку подршку.

„Ниш мора да добије нови сјај. Морамо да брендирамо град и да идемо заједно ка циљу да будемо престоница културе. Од министра Селаковића смо кроз две посете у само седам добили јасан сигнал да подршка постоји, и на нама је да сада напорно радимо да до тог циља и стигнемо и да Ниш учинимо лепшим и бољим местом за живот, а улога културе, а посебно овако великих и значајних културних догађаја, попут Театра на раскршћу је том  смислу немерљив", рекао је градоначелник Павловић.

Иначе, поред Градоначелника и директора Народног позоришта који су по функцији и чланови савета Фестивала, састанку су присустовали и чланови Савета Душко Љуштина, дугогодишњи директор позоришта Керемпух из Загреба, Мирослав Радоњић театролог и организатор Стеријиног позоришта у Новом Саду и Василка Бумбарова театролошкиња из Софије. Уз њих, ту су били и члан жирија Ненад НОваковић и испред жирија критике Миливоје Млађеновић.

 


#   Ниш   Драгослав Павловић   Народно позориште   Театар на раскршћу   Спасоје Миловановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима