Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хор младих "Радојица Милосављевић-Ица" Музичке школе из Ниша тријумфовао на 58. "Мокрањчевим данима" у Неготину

rssBookmark and Share

Ниш 16.09.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На овогодишњем 58. издању престижног фестивала "Мокрањчеви дани" у Неготину, Хор младих "Радојица Милосављевић-Ица" Музичке школе из Ниша остварио је запажен успех, освојивши низ признања.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Овај догађај, посвећен великом српском композитору Стевану Мокрањцу, окупио је талентоване хорове и музичаре из целе Србије, а нишки хор се вратио богатији за нова искуства и успехе.

Под диригентском палицом Миле Пужић и пред стручним жиријем, хор је освојио неколико значајних признања, награда за најбоље изведено дело Стевана Стојановића Мокрањца, награда за најбоље солисте додељене су Ксенији Стојиљковић и Мартину Митровићу као и Мили Пужић награда за најуспешнијег диригента.

Осим такмичарског дела, Хор младих је учествовао на концерту "Класика у 11", одржаном у холу Дома културе, где су заједно са осталим хоровима створили незаборавно уметничко искуство. Њихово учешће и резултати допринели су даљем учвршћивању репутације Нишке музичке школе као расадника младих талената.

Селектор фестивала др Соња Маринковић, заједно са осталим члановима жирија, др Тамара Адамов Петијевић диригент и композитор Жарко Мирковић„ похвалила је креативност, техничку прецизност и емотивност које су хористи из Ниша показали у својим наступима.

Овај успех потврђује да музика има моћ да превазиђе границе и споји људе, градећи мостове између различитих култура и генерација.

 

 

 


#   Ниш   Музички едикт   Мила Пужић   Мокрањчеви дани   Хор Музичке школе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима