Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Култура је битна: Селаковић подржава пројекте везано за културу у Нишу, обнову постојећих и изгрању нових "храмова културе"

rssBookmark and Share

Ниш 28.08.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Нишу је преко потребна реконстукција Народног позоришта, нова зграда Народног музеја, као и нови - условни концертни простор, јер досадашњи немају довољно капацитета, нити техничких могућности, што онемогућава долазак познатих уметника из света, пре свега извођача класичне музике.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Министар културе Никола Селаковић током радне посете Нишу, почетком недеље састао се са градоначелником Ниша, Драгославом Павловићем. Тема разговора је била будући пројекти у области културе, укључујући значајне инвестиције у Народни музеј, Народно позориште али и нова концертна зграда. 

Циљ је да ове институције постану националне установе културе, што би омогућило развој нових културних сцена, попут опере и балета.

Разговарали су о изградњи нове зграде Народног музеја и реконструкцији Народног позоришта, али и о концертној обједињеној згради, укључујући оперу и балет и део за Факултет уметности, а министарство планира да подржи ове пројекте кроз конкурсе као што је "Градови у фокусу". Селаковић је похвалио богато културно-историјско наслеђе Ниша и истакао потенцијал града за привлачење туриста.

Градоначелник Павловић је изразио задовољство због нових пројеката и нагласио значај ових инвестиција за град. Такође, разговарано је о унапређењу археолошког налазишта Медијана, а министар Селаковић је обишао Народни музеј и сусрео се са Митрополитом нишким, господином Арсенијем, са којим је разговарао о очувању културно-историјског наслеђа Епархије нишке.

Позитивна рекација грађана Ниша на подршку Селаковића, али и она позната "држимо га за реч"…


#   Ниш   Драгослав Павловић   култура   Никола Селаковић   Народно позориште   Народни музеј Ниш
@selakovicnikola @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима