Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: За награду „Драинац“ конкурише 65 књига

rssBookmark and Share

Прокупље 01.08.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На конкурс за награду „Драинац“, који расписује Народна библиотека “Раде Драинац” у Прокупљу, стигло је 65 наслова, а одлуку о добитнику донеће, 12. августа, жири, који ради у саставу, председник Горан Максимовић и чланови Славомир Гвозденовић и Драган Огњановић.

Прокупље: За награду „Драинац“ конкурише 65 књига

Међу пристиглим збиркама поезије, које су објављене у 2023. години налазе се и дела писаца из Републике Српске и Црне Горе, а престижна награда ће бити уручена 26. августа 2024. године на 55. Драинчевим књижевним сусретима.

Према речима директора Народне библиотеке „Раде Драинац“, Драгана Огњановића, конкурс за престижну награду „Драинац“ и ове године привукао је велики број аутора и издавача, потврђујући тако значај и углед ове манифестације у књижевним круговима.

-Задовољни смо великим одзивом и квалитетом пристиглих радова, јер „Драинац” награда има за циљ да подстакне и промовише савремено песничко стваралаштво. Ове године посебно треба похвалити разноврсност и регионалну заступљеност учесника, рекао је Драган Огњановић, директор Библиотеке у Прокупљу.

Жири ће, како је навео, опет имати тежак задатак, јер међу бројним квалитетним радовима, треба одабрати онај који највише заслужује овогодишњу награду.

-Песници из Републике Српске и Црне Горе својим учешћем додатно су обогатили конкурс, доносећи нове перспективе и стилове у домаћу поезију, нагласио је Огњановић.

Кроз „Драинчеве књижевне сусрете”, Прокупље чува и промовише књижевно наслеђе Рада Драинца, али и окупља истакнуте песнике, књижевне критичаре и љубитеље поезије, пружајући им прилику да учествују у књижевним вечерима и промоцијама.


#   Прокупље   Горан Максимовић   књижевност   Драинчева награда   Раде Драинац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима