Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Софија Коцић из Прокупља прва на међународном књижевном конкурсу

rssBookmark and Share

Прокупље 05.08.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Ученица Основне школе „Никодије Стојановић Татко“, Софија Коцић, освојила је прву награду, у категорији ученика од првог до четвртог разреда, на међународном конкурсу, у оквиру фестивала дечијег књижевног стваралаштва „Желим да будем дете“. Њен рад је изабран као најбољи у конкуренцији од 150 радова.

Софија Коцић из Прокупља прва на међународном књижевном конкурсу

-Послала сам неколико радова мојих ученика, који лепо пишу и воле да пишу и читају. Тема је била „Хвала ти мајко мила“. Чекали смо дуго на резултате и веома смо се обрадовали што је баш Софија добила награду. Мада не би било погрешно да је она отишла у руке било ком другом детету из мог разреда. Врло је тешко кад има доста деце, која воле да пишу и успешна су у томе, а онда се деси да не прођу. Ипак, и у таквим ситуацијама ми учимо да је свака награда за одељење и школу, а не само за оног који ју је освојио, рекла је учитељица Љиљана Соколовић, која је на овом такмичењу била ментор награђеној ученици.

Она истиче да је радост утолико већа што су жири на овом конкурсу чинили еминентни књижевници Виолета Јовић, Љиљана Андрић и Александар Јањушевић.

Колико пуно Софија воли да чита и пише потврдила нам је њена учитељица још једном, истакавши да она пише и „дневник читања“. То је посебна свеска у коју уписује импресије из дела које прочита, а врло лепо зна да прочитане књиге и препоручи.

На овом међународном конкурсу, учествовало је 245 ученика из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Федерације Босне и Херцеговине, Француске и Северне Македоније. Било је радова из 90 различитих школа, из 55 градова.

Учитељица Љиљана Соколовић је истакла да њени ученици редовно учествују на бројним такмичењима у лепом писању и да добијају похвале и награде. Њихов успех огледа се и у томе, што су редовни и врло активни чланови Књижевне омладине Прокупље.

Да поменемо и то да ће Љиљана Соколовић, заједно са колегеницом Јеленом Бабић, са пројектом „Наука на сцени“, од 12. до 15. августа боравити у Финској, где ће представљати своју школу, Прокупље и Србију.


#   Прокупље   награда   књижевност   Никодије Стојановић Татко ОШ   Софија Коцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима