Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Danas se obeležavaju Miholjske zadušnice – molitvama i paljenjem sveća sećamo se preminulihVremenska prognoza: Oblačno mestimično sa kišom posebno na jugu i istoku zemljeSajam automobila u Nišu: 15. izdanje sa brojnim novitetimaDečija nedelja u Nišu: Tolerancija i ljubav - slavlje kreativnosti i igre na Trgu kralja MilanaPreminuo Gorazd Čuk, vlasnik Eko plantaže "Tamnjanica" i mecena umetnikaTončev i ambasador Hil o ulaganjima u nerazvijene opštine - dobar primer saradnje, kompanija Koka-Kola na VlasiniPolicija upozorava na česte telefonske prevare: Meta stariji građani


Danas su Miholjske zadušnice, dan koji pravoslavni hrišćani posvećuju svojim preminulim precima i, prema tradiciji, obilaze grobove, pale sveće i služe pomen. Miholjske zadušnice služe se u prvoj polovini oktobra i dobile su taj naziv jer padaju u prvu subotu pre Miholjdana.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Policijska uprava u Nišu upozoravaju građane na sve učestalije slučajeve telefonskih prevara, usmerenih posebno na starije osobe.
JP„Srbijašume” obeležilo je 33 godine rada i postojanja sadnjom 33 sadnice u dvorištu Osnovne škole Ivo Andrić u Nišu. U sadnji su učestvovali i učenici mlađih razreda kojima je ovo bila prilika da se upoznaju sa važnošću zaštite prirode i očuvanja zdrave životne sredine.
Pokret za decentralizaciju Srbije (PODES), koji se nedavno formirao u Nišu, na danas održanoj konferenciji za medije, najavio je učešće na predstojećim republičkim izborima. Na prvi pogled, PODES nudi nešto što se dugo čeka u političkom životu Srbije — decentralizaciju i ravnomerni razvoj svih delova zemlje.
Danas je u Nišu svečano otvoren 15. Sajam automobila, koji će trajati od 4. do 6. oktobra 2024. godine u Hali “Čair”. Ovaj događaj je okupio vodeće auto kuće i distributere, koji će predstaviti najnovija vozila i tehnološke inovacije iz automobilske industrije. Sajam je otvorio gardonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović.
U Sportskoj hali u Vranju svečano je otvoren Sedmi pčelarski sajam jugoistočnog Balkana pod nazivom „Otvoreni Balkan“.
Grad Niš jedna je od lokalnih samouprava koja u okviru jednog od programa dodele bespovratnih sredstava Ministarstva za brigu o selu, organizuje manifestaciju pod nazivom „Miholjski susreti sela 2024.
Na Gradskom stadionu u Vranju u petak je održana manifestacija u okviru projekta „Sport u škole“, na kojoj su učestvovala deca iz Predškolske ustanove „Naše dete“ i učenici nižih razreda osnovnih škola. Cilj projekta je promocija zdravog načina života i razvoj zdravih navika kod dece od najranijeg uzrasta.
U holu Gradske kuće u Nišu, u četvrtak 3. oktobra, biće održana promocija knjige „Majka Zorka” jednog od najpoznatijih srpskih pesnika, akademika Matije Bećkovića. Ovaj događaj privukao je veliku pažnju, budući da je reč o prvom proznom delu Bećkovića, koji je dosad bio poznat isključivo po svojoj poeziji.
Građani Niša danas, od 07:00 do 17:00 časova, imaju mogućnost da obave besplatne preventivne stomatološke preglede u centralnom objektu Doma zdravlja Niš. Ova akcija ima za cilj podizanje svesti o važnosti oralne higijene i ranog otkrivanja stomatoloških problema.
Pod sloganom „Kako raste pamet“, u nedelju, 6. oktobra, Niš će biti domaćin međunarodnog dečjeg susreta Radost Evrope – susreti prijateljstva. Ova manifestacija, koja okuplja decu iz različitih delova Evrope, ove godine prvi put će ugostiti i mališane iz Namibije.
Ovogodišnja Dečija nedelja, koja će trajati od 7. do 13. oktobra na Trgu kralja Milana u Nišu, donosi bogat i raznovrstan program za najmlađe. Manifestacija u organizaciji Dečijeg kulturnog centra i uz podršku Grada Niša slavi dečiju kreativnost, edukaciju i radost.
Ekipa portala "AM PRES" i "Južne Srbije Info" posetila je niško Pozorište lutaka baš kada se obeležava Svetski dan pozorišta za mlade i decu i uoči Svetskog dana lutkarstva. Čini se, bolje prilike nije moglo da bude, potvrđuje i Milica Radulović direktorka te posebno važne niške ustanove kulture za decu i "one malo starije".
Današnji incident u leskovačkoj fabrici „Jura“, u kojem je korejski menadžer fizički napao radnice, bacajući stolice na njih, izazvao je uznemirenje u javnosti i ukazao na duboke i dugotrajne probleme u odnosima između radnika i uprave u multinacionalnim kompanijama koje posluju u Srbiji.



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima