Južna Srbija Info

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Hor mladih "Radojica Milosavljević-Ica" Muzičke škole iz Niša trijumfovao na 58. "Mokranjčevim danima" u NegotinuRazvoj elektronske uprave i unapređenje funkcionisanja gradskih uslugaVremenska prognoza: Oblačno i hladno mestimično sa kišomObeležena slava  Gradske opštine PalilulaNagrađeni filmovi na ProFiFestu u Prokuplju - najbolji kratki španski igrani film "Leo"Dan srpskog jedinstva i nacionalne zastave - gradonačelnik Niša čestitao praznikPorodično nasilje u Vladičinom Hanu: Muž, pripadnik Žandarmerije pucao iz službenog pištolja, žena teško povređena


Umereno do potpuno oblačno i hladno, mestimično sa kišom. Više padavina očekuje se u Vojvodini i delovima zapadne Srbije. Posle podne i uveče postepeni prestanak kiše.
U selu Repincu, nedaleko od Vladičinog Hana, dogodilo se ozbiljno porodično nasilje u kojem je žena teško povređena nakon što je suprug, pripadnik Žandarmerije, pucao iz službenog pištolja. Incident se dogodio u porodičnoj kući juče popodne, nakon verbalnog sukoba između supružnika.
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević inače Nišlijka, boravila je danas u Nišu, gde je održala radni sastanak sa gradonačelnikom Niša Dragoslavom Pavlovićem i predstavnicima gradske uprave. Tema sastanka bila je razvoj elektronske uprave i unapređenje funkcionisanja gradskih usluga.
Gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović, danas je u Gradskoj kući ugostio počasnog konzula Republike Srbije u Ohridu, Mihajla Fileva, sa kojim je razgovarao o jačanju saradnje između Srbije i Severne Makedonije, posebno na polju kulture i turizma.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
Imate poljoprivredno gazdinstvo, koje želite da unapredite, a ne znate kako? Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima u utorak, 26. marta u 13 časova u EU info kutku Niš (Vožda karađorđa 5) na kojoj možete pitati sve što vas zanima.
U okviru leskovačke "Roštiljijade" na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija, održano je takmičenje ugostiteljskih radnika, a u večernjim časovima, održano je takmičenje u pripremi najveće pljeskavice na svetu. Tom prilikom oboren je prošlogodišnji rekord i napravljena je pljeskavica od 86,4 kg.
Niš će 2025. godine biti domaćin Svetskog prvenstva u boksu za žene, što predstavlja značajan sportski događaj i veliku čast za grad i Srbiju. Ovo prvenstvo će okupiti najbolje bokserke iz celog sveta i staviti Niš u centar pažnje svetske sportske javnosti.
Na ovogodišnjem 58. izdanju prestižnog festivala "Mokranjčevi dani" u Negotinu, Hor mladih "Radojica Milosavljević-Ica" Muzičke škole iz Niša ostvario je zapažen uspeh, osvojivši niz priznanja.
Akcija besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda, koju u cilju prevencije i rane dijagnostike oboljenja realizuje Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena i u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, u nedelju, 15. septembra, u periodu od 8 do 17 časova.
Prvi radni dan i otvaranja novog kluba, u petak, 13. septembra, obeležiće najbolji niški hip-hop sastav. Kao hedlajneri nastupiće Naopak, Infamous IRS i Taz, koje ne treba mnogo predstavljati krugu ljudi koji prati hip-hop kulturu. Celo ovo veče će za di-džej pultom upotpunjavati Sanrajs.
Razgovor o knjizi "Zapisi iz Makedonije" Milutina Stančića održaće se u četvrtak, 5. septembra 2024. godine u maloj sali Narodnog kulturnog centra (NKC) sa početkom u 19 časova.
Ekipa portala "AM PRES" i "Južne Srbije Info" posetila je niško Pozorište lutaka baš kada se obeležava Svetski dan pozorišta za mlade i decu i uoči Svetskog dana lutkarstva. Čini se, bolje prilike nije moglo da bude, potvrđuje i Milica Radulović direktorka te posebno važne niške ustanove kulture za decu i "one malo starije".
Zašto..... Bivša gradonačelnica predložila medijski otvorenu primopredaju i završnu pres konferenciju - novi gradonačelnik to nije želeo?!



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima