Južna Srbija Info
Ne možete pretraživati/komentarisati tako često

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Premijera predstave "Kad su cvetale tikve" Pozorišta lutaka u prvoj polovini decembraVozač kamiona uhapšen kod zbog krijumčarenja 42 migranta u kamionu kod Niša - pokušao da pobegne, uhapšen u AleksincuNapadnuta službenica granične policije u PreševuVremenska prognoza: Jesen, smena sunca i oblaka do 21 stepenPožar u porodičnoj kući u Nišu- povređene četiri osobeSaopštenje kolektiva OŠ „Miroslav Antić“ povodom nastraja roditelja predškolskog deteta na direktoraVranje: Tradicionalne srpski ornamenti, izložba „Putujuće šare Srbije“ u Narodnom muzeju


Ujutro hladno, po kotlinama jugozapadne i južne Srbije mestimično magla, ponegde i slab prizemni mraz. U toku dana malo i umereno, a na severu i pretežno oblačno, gde je moguća i retka pojava slabe kratkotrajne kiše.
Niška policija je uhapsila vozača M. R. (33) iz okoline Aleksinca nakon što su u njegovom kamionu pronašli 42 ilegalna migranta. Vozač je na auto-putu od Pirota ka Nišu napustio vozilo i pokušao da pobegne, ali je kasnije pronađen i uhapšen u Aleksincu.
U sredu 21. oktobra 2024. godine u toku prepodnevne smene u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ u Nišu napadnut je direktor škole.
Trenutna dešavanja u Gradskoj opštini Medijana ukazuju na prve znake podela unutar koalicije koja je formirana nakon poslednjih lokalnih izbora.
Irska avio-kompanija Rajan er najavila je povećanje broja polazaka za Beč u poslednjoj nedelji letnjeg reda letenja, kao i u prvoj nedelji zimskog reda. U okviru prelaska između dva režima, putnici će imati više opcija za letove prema glavnom gradu Austrije
U Sportskoj hali u Vranju svečano je otvoren Sedmi pčelarski sajam jugoistočnog Balkana pod nazivom „Otvoreni Balkan“.
Turistički cvet je najprestižnija nagrada u oblasti turizma, a ove godine među nominovanima je čak pet učesnika iz Niša! Turistička organizacija Niš, kao i turistički privrednici hotel Tami Residence, Nature Travel Office, Aero Turs Niš i Mondorama su nominovana za najbolju turističku organizaciju u Srbiji.
Delegacija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa Brankom Radujkom, generalnim sekretarom, obavila je inspekciju stadiona „Dubočica“ u Leskovcu. Posle meča protiv Švajcarske i pobede ostvarene u lepoj atmosferi, senku na uspeh bacila je slika sa terena, odnosno loše stanje travnate podloge.
U Pozorištu lutaka otpočele su probe predstave Kad su cvetale tikve u režiji Stevana Bodrože. U opisu romana reditelj navodi: „Roman Kada su cvetale tikve Dragoslava Mihailovića bavi se jednom od najuniverzalnijih i najkompleksnijih tema - odrastanjem.
Delegacija Evropske investicione banke (EIB) i jedinice za implementaciju rekonstrukcije kliničkih centara u Srbiji posetile su Univerzitetski klinički centar (UKC) Niš kako bi se uverile u preduzete aktivnosti za početak druge faze rekonstrukcije ovog zdravstvenog centra.
Za sve ljubitelje turbo-folk muzike, popularna pevačica Tea Tairović priredila je u petak koncert pred više od 6.000 ljudi u sportskoj dvorani "Čair" u Nišu, potvrdivši time svoj status jedne od najtraženijih muzičkih zvezda na Balkanu. Karakteristična po svojim hitovima i energičnim nastupima,
U Galeriji Narodnog muzeja Vranje, u subotu, 26. oktobra, biće svečano otvorena izložba dr Milice Živadinović pod nazivom „Putujuće šare Srbije“. Autorka izložbe je istaknuta srpska umetnica i istoričarka umetnosti koja živi i stvara između Pariza i Beograda.
Ekipa portala "AM PRES" i "Južne Srbije Info" posetila je niško Pozorište lutaka baš kada se obeležava Svetski dan pozorišta za mlade i decu i uoči Svetskog dana lutkarstva. Čini se, bolje prilike nije moglo da bude, potvrđuje i Milica Radulović direktorka te posebno važne niške ustanove kulture za decu i "one malo starije".
Popularna mlada pevačica, Tea Tairović, održala svoj prvi solistički koncert u Nišu, u krcatoj hali Čair. Pre nekoliko godina prisutvovala sam proslavi velike mature jedne izuzetne gimnazijske generacije. Bilo je lepo i veselo, ali u jednom trenutku nastaje sveopšti haos i metež, u najpozitivnijem smislu. Horski se orilo: „Nek noćas gori Balkan…“, piše u svom blogu…



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima