Južna Srbija Info
Ne možete pretraživati/komentarisati tako često

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Veliki praznik u Grčkoj: Sveti Dimitrije - zaštitnik Soluna i simbol vere i hrabrostiNiš: Gostovanje predstave "Tajna stare vodenice“ Narodnog pozorišta "Zoran Radmilović“ iz ZaječaraOdbor za finansije Skupštine Srbije održava sednicu u Nišu zbog negativnog izveštaja o finansijama Grada NišaNoćas spavamo sat duže - počinje zimsko računanje vremena, ne zaboravite da pomerite kazaljke jedan sat unazadPijačni barometar: Cene na niškim pijacama za 26. i 27. oktobarBjelogrlić osuđen na uslovnu kaznu od šest meseci zbog napada na Predraga AntonijevićaVremenska prognoza: Pretežno sunčano do 24 stepena


Vaseljenska patrijaršija i Grčka pravoslavna crkva - Heladsko-Atinska arhiepiskopija, danas po starom kalendaru proslavlja Svetog Dimitrija, zaštitnika Soluna, a ovaj dan slavi se i kao imendan.
Dragan Bjelogrlić, poznati glumac i reditelj, osuđen je u petak na uslovnu kaznu od šest meseci, s rokom provere od dve godine, zbog napada na kolegu reditelja Predraga Antonijevića 23. avgusta 2021. godine u niškom hotelu „Ambasador“.
Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije održaće tematsku sednicu u Nišu, u četvrtak, 31. oktobra, kako bi razmatrao negativan izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) o finansijama Grada Niša.
Na vanrednoj sednici Skupštine opštine Pantelej, koja je sazvana na inicijativu opozicionih odbornika zbog ozbiljnih problema sa vodosnabdevanjem u selu Malča, većina je odbila dnevni red, zbog čega rasprava nije održana. Ovaj potez je izazvao oštre reakcije opozicije, koja tvrdi da je ignorisanje ovakvih tema direktno zanemarivanje potreba građana.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
U Sportskoj hali u Vranju svečano je otvoren Sedmi pčelarski sajam jugoistočnog Balkana pod nazivom „Otvoreni Balkan“.
Turistički cvet je najprestižnija nagrada u oblasti turizma, a ove godine među nominovanima je čak pet učesnika iz Niša! Turistička organizacija Niš, kao i turistički privrednici hotel Tami Residence, Nature Travel Office, Aero Turs Niš i Mondorama su nominovana za najbolju turističku organizaciju u Srbiji.
Klub borilačkih sportova „Naisus“ započeo je polusezonu uspešnim nastupom na turniru „Olimpijski tekvondo talenti 2024“ u Bugarskoj, gde su takmičari osvojili tri medalje: zlatnu, srebrnu i bronzanu.
Predstava "Tajna stare vodenice" Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ biće izvedena u Narodnom pozorištu Niš 31. oktobra u 20.00. Predstava je rađena po motivima teksta i romana niškog pisca Miloša Petkovića, a režiju i adaptaciju potpisuju glumci Niškog pozorišta Aleksandar Mihailović i Miloš Cvetković.
Delegacija Evropske investicione banke (EIB) i jedinice za implementaciju rekonstrukcije kliničkih centara u Srbiji posetile su Univerzitetski klinički centar (UKC) Niš kako bi se uverile u preduzete aktivnosti za početak druge faze rekonstrukcije ovog zdravstvenog centra.
Za sve ljubitelje turbo-folk muzike, popularna pevačica Tea Tairović priredila je u petak koncert pred više od 6.000 ljudi u sportskoj dvorani "Čair" u Nišu, potvrdivši time svoj status jedne od najtraženijih muzičkih zvezda na Balkanu. Karakteristična po svojim hitovima i energičnim nastupima,
Zimsko računanje vremena počinje u nedelju, 27. oktobra, u tri sata posle ponoći. Kazaljke na časovnicima vraćaju se jedan sat unazad. Noćas u 03.00, vratite kazaljke na 02.00 sata.
Ekipa portala "AM PRES" i "Južne Srbije Info" posetila je niško Pozorište lutaka baš kada se obeležava Svetski dan pozorišta za mlade i decu i uoči Svetskog dana lutkarstva. Čini se, bolje prilike nije moglo da bude, potvrđuje i Milica Radulović direktorka te posebno važne niške ustanove kulture za decu i "one malo starije".
Popularna mlada pevačica, Tea Tairović, održala svoj prvi solistički koncert u Nišu, u krcatoj hali Čair. Pre nekoliko godina prisutvovala sam proslavi velike mature jedne izuzetne gimnazijske generacije. Bilo je lepo i veselo, ali u jednom trenutku nastaje sveopšti haos i metež, u najpozitivnijem smislu. Horski se orilo: „Nek noćas gori Balkan…“, piše u svom blogu…



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima