Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi gradonačelnik Niša preuzeo dužnost bez javne primopredaje?!

rssBookmark and Share

Niš 15.08.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Zašto..... Bivša gradonačelnica predložila medijski otvorenu primopredaju i završnu pres konferenciju - novi gradonačelnik to nije želeo?!

Novi gradonačelnik Niša preuzeo dužnost bez javne primopredaje?!

Juče u Gradskoj kući Niša nije održana očekivana javna primopredaja dužnosti između bivše i nove vlasti, što je izazvalo određenu zabrinutost i spekulacije među medijima i građanima. Ovo je prvi put u dugom vremenskom periodu da se ovakav ceremonijalni čin nije odigrao, a razlozi za to još uvek nisu zvanično objašnjeni.

Dok se čeka zvanično objašnjenje, javnost je upitana o mogućim uzrocima ovog propusta. Da li je u pitanju strah od pitanja novinara ili neki drugi razlog, ostaje da se vidi. Novi gradonačelnik je već preuzeo svoje obaveze, ali bivša gradonačelnica Dragana Sotirovski je izrazila svoje mišljenje o situaciji.

Na pitanje o izostanku primopredaje i konferencije za novinare, bivša gradonačelnica je objasnila da je predložila organizovanje takvog događaja, sličnog onom koji je bio organizovan prilikom prelaska dužnosti između Darkom Bulatovićem i njom. Međutim, novi gradonačelnik je, iz njemu poznatih razloga, odbio ovu ideju.

Podsetimo, Niši i gradonačelnika Niša Dragoslava Pavlovića danas je posetio premijer Srbije Miloš Vučević. Na događaj su bili pozvani samo pojedini mediji. Ipak tada je novi gradonačelnik rekao da su slušali Nišlije i da znaju šta su problemi i poručio da će se posvetiti njihovom rešavanju.

Ova situacija je pokrenula pitanje transparentnosti u radu nove vlasti, koja je od ključne važnosti za očuvanje poverenja građana. Bez zvaničnih informacija i objašnjenja, novinari i građani su primorani da se oslanjaju na delimične informacije i spekulacije.


#   Niš   gradonačelnik   Dragana Sotirovski   Dragoslav Pavlović
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima