Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Dečija umetnička kolonija Gračanica" devetnaesti put u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 04.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Niški kulturni centar organizuje manifestaciju "Dečija umetnička kolonija Gračanica" po devetnaesti put, od 4. do 8. juna. Ove godine, ugostiće dvanaestoro učenika i nastavnika OŠ "Trajko Perić" iz Velikog Ropotova kod Gnjilana.

"Dečija umetnička kolonija Gračanica" devetnaesti put u Nišu

Učesnici će biti smešteni u Regionalnom centru, a tokom boravka u Nišu učestvovaće u raznovrsnim aktivnostima kako bi proširili znanja i stekli nova iskustva. Posetiće kulturno-istorijske znamenitosti grada, prisustvovaće kulturnim događajima i posetiće Konjički klub "Čegar". Poseta Gradskoj kući je još jedan važan deo programa, gde deca mogu da se upoznaju sa radom lokalne samouprave i značajem institucija u svakodnevnom životu zajednice. Ova poseta uključuje i susrete sa lokalnim zvaničnicima koji će deci objasniti kako funkcioniše lokalna samouprava.

Cilj ove manifestacije, koja je po mnogo čemu jedinstvena u Srbiji, jeste da se talentovana deca sa Kosova i Metohije upoznaju sa bogatom prošlošću, tradicijom i nasleđem Niša i okoline, ali i omogući im prisustvo aktuelnim događajima vezanim za kulturu, umetnost i sport, kao i rad sa poznatim umetnicima i njihovim vršnjacima sa ovog područja.

 


#   Niš   Gračanica   Niški kulturni centar   Dečja umetnička kolonija Gračanica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima