Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hor mladih "Radojica Milosavljević-Ica" Muzičke škole iz Niša trijumfovao na 58. "Mokranjčevim danima" u Negotinu

rssBookmark and Share

Niš 16.09.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na ovogodišnjem 58. izdanju prestižnog festivala "Mokranjčevi dani" u Negotinu, Hor mladih "Radojica Milosavljević-Ica" Muzičke škole iz Niša ostvario je zapažen uspeh, osvojivši niz priznanja.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Ovaj događaj, posvećen velikom srpskom kompozitoru Stevanu Mokranjcu, okupio je talentovane horove i muzičare iz cele Srbije, a niški hor se vratio bogatiji za nova iskustva i uspehe.

Pod dirigentskom palicom Mile Pužić i pred stručnim žirijem, hor je osvojio nekoliko značajnih priznanja, nagrada za najbolje izvedeno delo Stevana Stojanovića Mokranjca, nagrada za najbolje soliste dodeljene su Kseniji Stojiljković i Martinu Mitroviću kao i Mili Pužić nagrada za najuspešnijeg dirigenta.

Osim takmičarskog dela, Hor mladih je učestvovao na koncertu "Klasika u 11", održanom u holu Doma kulture, gde su zajedno sa ostalim horovima stvorili nezaboravno umetničko iskustvo. Njihovo učešće i rezultati doprineli su daljem učvršćivanju reputacije Niške muzičke škole kao rasadnika mladih talenata.

Selektor festivala dr Sonja Marinković, zajedno sa ostalim članovima žirija, dr Tamara Adamov Petijević dirigent i kompozitor Žarko Mirković„ pohvalila je kreativnost, tehničku preciznost i emotivnost koje su horisti iz Niša pokazali u svojim nastupima.

Ovaj uspeh potvrđuje da muzika ima moć da prevaziđe granice i spoji ljude, gradeći mostove između različitih kultura i generacija.

 

 

 


#   Niš   Muzički edikt   Mila Pužić   Mokranjčevi dani   Hor Muzičke škole
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima