Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje: Za nagradu „Drainac“ konkuriše 65 knjiga

rssBookmark and Share

Prokuplje 01.08.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na konkurs za nagradu „Drainac“, koji raspisuje Narodna biblioteka “Rade Drainac” u Prokuplju, stiglo je 65 naslova, a odluku o dobitniku doneće, 12. avgusta, žiri, koji radi u sastavu, predsednik Goran Maksimović i članovi Slavomir Gvozdenović i Dragan Ognjanović.

Prokuplje: Za nagradu „Drainac“ konkuriše 65 knjiga

Među pristiglim zbirkama poezije, koje su objavljene u 2023. godini nalaze se i dela pisaca iz Republike Srpske i Crne Gore, a prestižna nagrada će biti uručena 26. avgusta 2024. godine na 55. Drainčevim književnim susretima.

Prema rečima direktora Narodne biblioteke „Rade Drainac“, Dragana Ognjanovića, konkurs za prestižnu nagradu „Drainac“ i ove godine privukao je veliki broj autora i izdavača, potvrđujući tako značaj i ugled ove manifestacije u književnim krugovima.

-Zadovoljni smo velikim odzivom i kvalitetom pristiglih radova, jer „Drainac” nagrada ima za cilj da podstakne i promoviše savremeno pesničko stvaralaštvo. Ove godine posebno treba pohvaliti raznovrsnost i regionalnu zastupljenost učesnika, rekao je Dragan Ognjanović, direktor Biblioteke u Prokuplju.

Žiri će, kako je naveo, opet imati težak zadatak, jer među brojnim kvalitetnim radovima, treba odabrati onaj koji najviše zaslužuje ovogodišnju nagradu.

-Pesnici iz Republike Srpske i Crne Gore svojim učešćem dodatno su obogatili konkurs, donoseći nove perspektive i stilove u domaću poeziju, naglasio je Ognjanović.

Kroz „Drainčeve književne susrete”, Prokuplje čuva i promoviše književno nasleđe Rada Drainca, ali i okuplja istaknute pesnike, književne kritičare i ljubitelje poezije, pružajući im priliku da učestvuju u književnim večerima i promocijama.


#   Prokuplje   Goran Maksimović   književnost   Drainčeva nagrada   Rade Drainac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima