Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sofija Kocić iz Prokuplja prva na međunarodnom književnom konkursu

rssBookmark and Share

Prokuplje 05.08.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Učenica Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“, Sofija Kocić, osvojila je prvu nagradu, u kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda, na međunarodnom konkursu, u okviru festivala dečijeg književnog stvaralaštva „Želim da budem dete“. Njen rad je izabran kao najbolji u konkurenciji od 150 radova.

Sofija Kocić iz Prokuplja prva na međunarodnom književnom konkursu

-Poslala sam nekoliko radova mojih učenika, koji lepo pišu i vole da pišu i čitaju. Tema je bila „Hvala ti majko mila“. Čekali smo dugo na rezultate i veoma smo se obradovali što je baš Sofija dobila nagradu. Mada ne bi bilo pogrešno da je ona otišla u ruke bilo kom drugom detetu iz mog razreda. Vrlo je teško kad ima dosta dece, koja vole da pišu i uspešna su u tome, a onda se desi da ne prođu. Ipak, i u takvim situacijama mi učimo da je svaka nagrada za odeljenje i školu, a ne samo za onog koji ju je osvojio, rekla je učiteljica Ljiljana Sokolović, koja je na ovom takmičenju bila mentor nagrađenoj učenici.

Ona ističe da je radost utoliko veća što su žiri na ovom konkursu činili eminentni književnici Violeta Jović, Ljiljana Andrić i Aleksandar Janjušević.

Koliko puno Sofija voli da čita i piše potvrdila nam je njena učiteljica još jednom, istakavši da ona piše i „dnevnik čitanja“. To je posebna sveska u koju upisuje impresije iz dela koje pročita, a vrlo lepo zna da pročitane knjige i preporuči.

Na ovom međunarodnom konkursu, učestvovalo je 245 učenika iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine, Francuske i Severne Makedonije. Bilo je radova iz 90 različitih škola, iz 55 gradova.

Učiteljica Ljiljana Sokolović je istakla da njeni učenici redovno učestvuju na brojnim takmičenjima u lepom pisanju i da dobijaju pohvale i nagrade. Njihov uspeh ogleda se i u tome, što su redovni i vrlo aktivni članovi Književne omladine Prokuplje.

Da pomenemo i to da će Ljiljana Sokolović, zajedno sa kolegenicom Jelenom Babić, sa projektom „Nauka na sceni“, od 12. do 15. avgusta boraviti u Finskoj, gde će predstavljati svoju školu, Prokuplje i Srbiju.


#   Prokuplje   nagrada   književnost   Nikodije Stojanović Tatko OŠ   Sofija Kocić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima