Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Besplatna škola plivanja za 600 mališana u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 06.07.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Za 600 mališana od prvog do četvrtog razreda osnovne škole organizovana je besplatna škola plivanja na bazenu Sportskog centra "Čair". Ova inicijativa, koja će trajati do kraja jula, ima za cilj da najmlađi savladaju veštinu plivanja i neguju zdrave stilove života.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Program besplatne škole plivanja deo je šireg napora da se deci omogući aktivno i zdravo odrastanje. Tokom trajanja kursa, deca će imati priliku da nauče osnovne tehnike plivanja, kao i pravila sigurnosti u vodi.

"Tokom prethodne tri godine, kroz program besplatne škole plivanja prošlo je 1200 dece. Ovaj uspeh pokazuje koliko je program važan i koliko je pozitivno uticao na lokalnu zajednicu", kazala je gradonačelnica Niša.

Plivanje je ne samo veština koja može spasiti život, već i odličan način da se deca razvijaju fizički i socijalno. Ovaj program omogućava deci da steknu samopouzdanje i razviju ljubav prema sportu“, kažu stručnjaci.

Tokom prethodne tri godine, kroz program besplatne škole plivanja prošlo jeNaša misija je da svako dete ima priliku da nauči da pliva, bez obzira na finansijske mogućnosti njihovih roditelja. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli do sada i nastavićemo da unapređujemo program“, dodao je Petrović.

Podsticanje zdravih stilova života

Osim veštine plivanja, program ima za cilj i da podstakne decu da usvoje zdrave životne navike. Edukatori i treneri rade na tome da deca razumeju važnost fizičke aktivnosti, pravilne ishrane i opšteg zdravlja.

.Besplatna škola plivanja na bazenu Sportskog centra "Čair" predstavlja izuzetnu priliku za decu u Nišu da savladaju veštinu plivanja i usvoje zdrave životne navike. Roditelji su ohrabreni da upišu svoju decu i iskoriste ovu jedinstvenu priliku koja traje do kraja jula.


#   Niš   Dragana Sotirovski   plivanje   Čair SC   škola plivanja
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima