Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Glavni teren na "Čairu" dobio novu podlogu

rssBookmark and Share

Niš 22.08.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Postavljanje nove travnate podloge na stadionu "Čair" u Nišu bliži se kraju, a očekuje se da će fudbaleri FK Radnički uskoro ponovo zaigrati na svom terenu, posle 21. septembra. Troškovi rekonstrukcije stadiona iznose između 700.000 i 800.000 evra.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović, najavio je da će stadion "Čair" postati moderni sportski kompleks sa kapacitetom između 15.000 i 20.000 mesta, bez atletske staze, čime će se prilagoditi savremenim sportskim standardima.

„Ova rekonstrukcija nije samo modernizacija objekta, već prilika da ponovo uspostavimo FK Radnički kao jedan od najvažnijih sportskih brendova u regionu. Naša ambicija je da Niš postane prepoznatljiv po svom modernom stadionu i kvalitetnom fudbalu“, izjavio je Pavlović.

Radovi na glavnom terenu uključuju postavljanje hibridne trave, koja kombinuje prirodnu i veštačku travu, čime se omogućavaju bolje performanse i manja potreba za održavanjem. Uz glavni teren, rekonstruisana su i dva pomoćna terena – jedan sa prirodnom, a drugi sa veštačkom travom.

Milan Milanov novi većnik je najavio je veći budžet i ulaganje u sport za osobe sa invaliditetom.

Direktor FK Radnički, Dejan Propadalo, naveo je da će stadion biti spreman za prve utakmice u narednih 20 dana, dok je klub privremeno preseljen na stadion FK Železničar. Takođe, najavio je otvaranje prodavnice "Radničkog" na stadionu i istakao važnost novog sponzora, MaxBet-a, koji će mesečno uplaćivati 12.500 evra tokom tri godine.

 


#   Niš   Čair   fudbal   Radnički FK   Dragoslav Pavlović   rekonstrukcija   sportski teren   Dejan Propadalo   Stadion Čair
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima