Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš domaćin kvalifikacija za tekvondo Gran pri turnir

rssBookmark and Share

Niš 13.10.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Grad Niš i Sportski centar Čair danas su domaćini najvećeg tekvondo turnira u Evropi u konkurenciji kadeta i juniora. Više od 1.000 takmičara iz 220 klubova iz 29 zemalja okupilo se na ovom prestižnom turniru koji služi kao evropska kvalifikacija za predstojeći finalni Gran pri turnir Evrope.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Niš je postao prvi grad na kontinentu domaćin turnira ovog tipa, u organizaciji Evropske tekvondo unije. Turnir se održava na 10 borilišta u hali Čair, a svečano su ga otvorili Ali Sagirkaja, tehnički delegat Evropske tekvondo unije, i gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović.

Gradonačelnik Pavlović je istakao značaj ovog događaja za Niš, naglasivši da grad dobija lidersku ulogu u evropskom sportu:
„Danas se u Nišu ispisuje nova strana evropske tekvondo istorije. Sa više od 1.000 boraca, Niš postaje centar evropskog tekvonda. Ovo je velika čast za naš grad, koji slavi sport, vitešku borbu i pravdu pobede.“

Održavanje ovakvih događaja značajno je ne samo za sportsku reputaciju Niša, već i za lokalnu privredu, jer veliki broj učesnika i posetilaca puni hotele i restorane, donoseći ekonomske benefite gradu.


#   Niš   turnir   Dragoslav Pavlović   tekvondo   Gran pri
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima