Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Povratak Dragana Stojkovića Piksija u Niš pred meč Srbije i Švajcarske: "Kec u Nišu" i podrška "Meraklija"

rssBookmark and Share

Niš 12.10.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Dolazak fudbalske reprezentacije Srbije u Niš, pred važan meč protiv Švajcarske, bio je snažan emotivni trenutak, posebno za selektora Dragana Stojkovića Piksija, jednog od najvećih fudbalskih sinova ovog grada.

Foto: FSS
Foto: FSS

Stojković, rodom iz Niša, vratio se na stadion "Čair", gde je započeo svoju blistavu karijeru, i izazvao lavinu emocija kod Nišlija, koji ga doživljavaju kao drugog cara, uz cara Konstantina.

U decembru prošle godine, kada je Stojković proglašen počasnim građaninom Niša, grad je slavio svog velikana, a taj odnos ljubavi i poštovanja nastavio se i prilikom ovog poseta. Kao dečak iz Pasi Poljane, Piksi je izgradio fudbalsku karijeru koja je Srbiji donela dva plasmana na najveća međunarodna takmičenja, ali njegove veze sa rodnim Nišom ostale su neprekinute.

Tokom boravka u Nišu, selektor je obišao prostorije FK Radnički, gde je sa puno emocija gledao stare fotografije koje svedoče o slavnim danima kluba, među kojima su i one na kojima se on sam ističe kao ključni igrač. Posebno ga je oduševila slika sa transparentom na kojem piše „Real iz Niša, sve živo šisha“, slogan koji su navijači "Meraklije" s ponosom istakli, podsećajući na duh grada i kluba.

Stojković se, pre izlaska na teren, zaustavio kod čuvenog murala iz kultnog filma „Tesna koža”, gde je sa osmehom citirao poznatu repliku "kec u Nišu". Ovaj trenutak simbolizovao je njegov povratak kući, u grad koji ga je lansirao na svetsku fudbalsku scenu.

Nakon treninga, navijači Radničkog, poznate „Meraklije“, pripremili su posebno iznenađenje za svog idola – poklonili su mu navijački šal kao znak poštovanja i zahvalnosti za sve što je učinio za klub i grad. Ovaj gest dodatno je istakao neraskidivu vezu između Stojkovića i njegovih Nišlija.

Niš i Leskovac, gde će reprezentacija odigrati meč protiv Švajcarske, čine se kao srećne destinacije za selektora i njegov tim. Utakmica će biti odigrana u nedelju, na stadionu Dubočica u Leskovcu. Stojković je svestan važnosti ovog meča i snage podrške koju dobija iz rodnog kraja, što dodatno motiviše njega i reprezentaciju u pripremama za susret.


#   Niš   Švajcarska   fudbal   reprezentacija   Meraklije   fotografije   Dragan Stojković Piksi   Stadion Dubočica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima