Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički: Nastavljena serija pobeda kod kuće

rssBookmark and Share

Niš 23.09.2024. FK Radnički, Južna Srbija Info

Fudbaleri Radničkog savladali su u nedelju ekipu Spartaka sa 3:2(2:0) u devetom kolu Superlige Srbije. Na taj način domaći igrači „overili“ su novi teren i upisali prvu ovosezonsku pobedu na Čairu, petu ukupno.

Foto: FK Radnički
Foto: FK Radnički

Utakmica nije mogla da počne bolje za izabranike Nikole Drinčića koji su od starta krenuli angažovano ka golu rivala. Upornost se vrlo brzo isplatila, u četvrtom minutu Ćalasan je oborio Stjuarta u kaznenom prostoru, a sudija Stamenković pokazao na belu tačku. Precizan za vođstvo bio je upravo Stjuart, kome je to bio prvi pogodak u dresu Radničkog. Na radost navijača domaće ekipe kroz nekoliko minuta stigao je i drugi za velikih 2:0.

Nastavak meča doneo je pravu dramu na Čairu, uzbuđenja, preokrete i šok završnicu. U 58. minutu gosti su preko Babića smanjili zaostatak, a onda je meč postao sve zanimljiviji. Nekoliko minuta, nakon što je Drinčić iskoristio svih pet izmena povredio se golman Starahinja Manojlović. Posle višeminutnog ukazivanja lekarske pomoći, čuvar mreže domaćih morao je da napusti teren, a njegov posao, pa i odgovornost, preuzeo je igrač Radivoj Bosić. Radnički je tako ostao sa desetoricom na terenu, a gosti su tražili način da to iskoriste. Do novog gola Spartak je došao u 83. minutu, Mijić je centrirao, a Ubiparip samo prosledio loptu u mrežu za 2:2. Iako mnogi nisu verovali da niški tim može do preokreta, izabranici Nikole Drinčića jesu, a pogodak Pavla Ivelje je dokaz za to. Samo nekoliko minuta posle izjednačenja rezervista domaćih uspeo je da, posle dodavanja Jamkama, postigne pogodak i donese svom timu prednost i pobedu.

Do kraja meča bilo je uzbudljivo, ali je ekipa Radničkog ostala „pribrana“, pokazala karakter i uspela da sa igračem manje upiše nova tri boda.

Posle devet kola Radnički se nalazi na petoj poziciji na tabeli sa 15 bodova, ali i utakmicom manje. U narednom kolu Radnički će, u subotu 28. septembra od 20 sati, gostovati ekipi Vojvodine u Novom Sadu.

Radnički Niš – Spartak 3:2 (2:0)

Strelci: Stjuart u 7. (iz kaznenog udarca) i 12. minutu,  Ivelja u 86. minutu (Radnički Niš); Babić u 58. minutu, Ubiparip u 83. minutu (Spartak);

Niš, stadion „Čair“;

Sudija: Ivan Stamenković;

Radnički: Manojlović,Vojnović, Jamkam, Stojanović (od 46. Etongu),Đo, Nišić (od 46.Stajić), Belaković (od 66. Ivelja), Terzić (od 53. Ilić), Jurukov, Bosić, Stjuart (od 66. Tanko);

Spartak: Vulić, Mijailović, Bogićević (od 75. Dunđerski), Ćalasan, Babić, Kolarić, Kolins (od 46. Palasio), Kajake (od 66. Mijić), Todoroski, Ubiparip, Bjelović.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Spartak FK   Stadion Čair
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima