Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vaterpolisti Srbije u finalu, pobedili reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država

Bookmark and Share

Pariz 09.08.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je sjajnu pobedu u polufinalu Olimpijskih igara, savladavši selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa ubedljivih 10:6. Ovom pobedom Srbija je izborila svoje treće uzastopno finale na najvećoj sportskoj sceni, potvrđujući status vaterpolo velesile.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Izabranici selektora Uroša Stevanovića prikazali su timsku i veličanstvenu igru, kontrolišući meč od prvog do poslednjeg minuta. Posebno impresivna bila je odbrana srpskih "delfina", koja nije dozvolila Amerikancima da postignu nijedan gol u poslednjoj deonici, čime je obezbeđena ubedljiva pobeda.

Uprkos početnim prognozama koje nisu davale velike šanse Srbiji da stigne do završnice, naši vaterpolisti su pokazali snagu i upornost, demantujući sve skeptike. Sa ovom pobedom, Srbija je napravila još jedan korak ka odbrani svoje dvostruke zlatne medalje iz prethodnih Olimpijskih igara.

Timska igra, čelična odbrana i samopouzdanje u napadu bili su ključni faktori koji su doveli Srbiju do ovog uspeha. Vaterpolisti sada čekaju ishod duela između Mađarske i Hrvatske, gde će saznati ko će im biti protivnik u finalu.

Srbija je još jednom dokazala da je među najboljima na svetu u ovom sportu, a predstojeće finale biće prilika da se još jednom ispiše zlatna stranica u istoriji srpskog vaterpola.

 

 

 


#   Srbija   SAD   vaterpolo   Olimpijske igre   reprezentacija   Pariz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima