Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradina: Droga u teglicama, lampi i puderu za stopala, zlatnici u termosu

rssBookmark and Share

Gradina 13.07.2024. Južna Srbija Info - redakcija

U svom svakodnevnom poslu, kroz redovne i vanredne kontrole, službenici Carine se susreću sa najrazličitijim vidovima krijumčarenja, od kojih su mnogi povezani sa krajnje neobičnim mestima skrivanja na koja bi posumnjao samo iskusan i vešt profesionalac.

Gradina: Droga u teglicama, lampi i puderu za stopala, zlatnici u termosu

Tako je u prethodnih nekoliko dana sprečen niz pokušaja da se prenošenje droge preko granice zakamuflira u predmetima poput teglica džema, senfa i ljutenice, baterijskoj lampi, pa čak i u puderu za stopala, dok su neprijavljeni zlatnici otkriveni u jednom termosu. 

1Foto Uprava carina Republike Srbije

Carinski službenici su 11. jula 2024. godine na izlaznoj strani prelaza Gradina u vozilu stranih registarskih oznaka koje se iz Holandije kretalo ka Turskoj, u ručnom frižideru koji su putnici nosili sa sobom zatekli naizgled fabrički upakovan džem, senf i ljutenicu. Ubrzo je utvrđeno da su teglice sa hranom samo "maska" za pokušaj krijumčarenja marihuane i hašiša. 

2Foto Uprava carina Republike Srbije

Nekoliko dana ranije, na istom prelazu, otkriven je pokušaj krijumčarenja hašiša u unutrašnjosti baterijske lampe koju jedan putnik nije ispuštao iz ruku. Pošto je to izazvalo sumnju carinika, baterijska lampa je pregledana, a u njenoj unutrašnjosti, umesto baterije – otkriven grumen droge umotan u foliju. 

3

 


#   droga   Gradina   carina   krijumčarenje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima