Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Pretnje novinarima

rssBookmark and Share

12.01.2012. Autor : S.Radović |

Društvo novinara Niša pozdravilo je odluku Osnovnog javnog tužilaštva o pokretanju postupka protiv osobe koja je upućivala pretnje dopisniku Politike i Sportskog žurnala iz Niše Tome Todorovića.

Kako nam je potvrdio portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić, niško Osnovno javno tužilaštvo podnelo je predlog za sprovođenje istražnih radnji istražnom sudiji Osnovnog suda protiv Branković Dejana zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti. On se sumnjiči da je je Todoroviću uputio veći broj SMS poruka uvredljive i preteće sadržine.

Niš:  Pretnje novinarima

Društvo novinara Niša upozorava da je reč o ozbiljnom krivičnom delu za koje je propisana kazna zatvora od jedne do osam godina pa očekuje brzu i efikasnu reakciju nadležnih državnih organa u cilju zaštite slobode javnog informisanja.


-S obzirom da je osumnjičeni funkcioner FK „Radnički“ pozivamo ovaj sportski klub da se oglasi povodom ovog događaja , Kaže Dragana Kocić , predsednica društva Novinara u Nišu.

Društvo novinara Niša o pretnjama upućenom svome članu, obavestilo je i ostala novinarska strukovna udruženja, Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije.


#   Društvo novinara Niša
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima