Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preminuo putnik: Drugo prevrtanje kombija sa migrantima kod Bele Palanke za nedelju dana

rssBookmark and Share

Bela Palanka 01.08.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Jedan migrant, teško povređen u jučerašnjem prevrtanju kombija kod Bele Palanke, preminuo je u pirotskoj bolnici. Kombi sa stranim registarskim tablicama, u kojem su se nalazila 32 migranta, prevrnuo se na auto-putu Pirot-Niš, potvrdila je Policijska uprava Pirot.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Dvadsetoro migranata zbrinuto je u pirotskoj bolnici, gde je jedan od njih podlegao povredama, dok ostalih 19 nije zadržano na bolničkom lečenju, saopšteno je RTS-u iz pirotske bolnice. Pored toga, tri osobe su prevezene u Univerzitetski klinički centar (UKC) Niš, ali njihove povrede nisu opasne po život.

"Ostalih 19 migranata je pušteno iz bolnice nakon ukazane pomoći," izjavio je portparol pirotske bolnice. "Nažalost, jedan pacijent sa teškim povredama nije uspeo da preživi."

Ovaj incident je drugi u nizu prevrtanja kombija sa migrantima na istoj deonici puta u poslednjih nekoliko dana. Prethodna nesreća dogodila se 26. jula, kada se kombi sa 50 migranata prevrnuo, pri čemu je 30 osoba zadobilo povrede.

Serija nesreća ističe ozbiljnost problema krijumčarenja migranata kroz Srbiju, ukazujući na opasnosti i rizike kojima su izloženi u pokušaju da stignu do svojih destinacija. Policija intenzivno radi na suzbijanju krijumčarenja ljudi i sprečavanju sličnih tragedija u budućnosti.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da prijave sumnjiva vozila koja prevoze veliki broj putnika u neadekvatnim uslovima.


#   saobraćajna nezgoda   Bela Palanka   migranti   kombi   PU Pirot
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima