Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ronici izvukli telo Igora Vidojkovića koji se u nedelju utopio u Krajkovačkom jezeru

rssBookmark and Share

Merošina 16.07.2024. Glas Juga, Južna Srbija Indo

Specijalni ronilački tim jedinice Žandarmerije pronašao je telo Igora Vidojkovića (30) iz Kamenice kod Niša u Krajkovačkom jezeru. Ovaj mladić tragično je izgubio život u nedelju nakon što je odlučio da roni u mutnoj vodi jezera, iako nije znao da pliva, izveštava portal Glas Juga.

Foto: Belami
Foto: Belami

Prema rečima njegovog brata Bojana Vidojkovića, Igor je prvi put uspešno zaronio i izronio, što ga je ohrabrilo da pokuša ponovo. Nažalost, drugi pokušaj bio je koban.

"Videli smo natpis da je zabranjeno kupanje, ali niko od nas nije znao da pliva. Samo smo se brčkali u plićaku i nismo mislili da je to toliko opasno", izjavio je neutešni Bojan.

Bojan je dalje opisao kako nisu mogli da pomognu Igoru nakon što su primetili da nije izašao iz vode.

"Nije bilo ni mehurića, ničega. Gledali smo, tražili ga kada smo videli da nije izašao iz vode, ali ništa nismo videli", dodao je Bojan.

U selu Kamenica, šokirani su ovom tragedijom. Meštani opisuju Igora kao dobrog mladića koji je radio naporno kako bi obezbedio bolji život.

"To je momak koji nikada nije napravio ni jedan problem u selu. Uvek pošten, uljudan. Imao je nešto stoke i bio je vredan momak, radio je građevinu. Pomagao je svima za dnevnicu. Stvarno nas je pogodila velika tuga", rekao je komšija Dragan Rinčić.

Više javno tužilaštvo u Prokuplju obavešteno je o pronalasku tela i ovlašćeno je da naloži obdukciju.

Krajkovačko jezero, veštačka akumulacija iz 1986. godine, poznato je po opasnostima koje nosi mutna voda i struje koje mogu biti varljive čak i za iskusne plivače. Na jezeru su postavljeni natpisi koji upozoravaju građane da je kupanje zabranjeno, ali se nesreće, nažalost, i dalje dešavaju.


#   Merošina   Krajkovačko jezero   žandarmerija   smrt   ronioci   utopljenik   spasilačko vatrogasne službe   Igor Vidojković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima